2019-05-16
難得跟好友在閒日時分放假,我哋相約去旺角行街,到咗下晝時分無咁多人,實在太好! 行街行到唔知時間,差不多到下午茶時段,我哋已經行到肚打豉,去咗泰廚食泰國野,一口氣點咗好多嘢食😁首先點蒜蓉包,呢個係我嘅飛佛果然又熱又夠脆卜卜,好美味啊燒豬頸肉😋其實自己比較少食,呢一碟豬頸肉,我覺得吸引之處在於肥瘦均勻,唔會覺得肥膩同乾爭爭,仲好香口😌馬拉盞炒通菜🥢好耐冇食通菜,馬拉盞同腐乳有少許相似,馬拉盞味道香濃也夠火喉,份量都算多,仲以為食唔曬,結果你夾吓我夾吓,又食得曬喎。嚟食泰國嘢唔少得叫串燒,點齊牛,雞, 豬,牛嘅肉有少少實但還可以,雞肉夠嫩,豬肉串燒也是啖啖肉,食到沙嗲醬有少許花生粒,惹味之餘又有咬口,唔錯👍👍叫夠$200仲可以另加$1有一份小食我哋點咗泰式生蝦,味道帶少許酸甜開胃。泰式炒金邊粉炒得乾身爽口飲品我點咗珍多冰味道唔會太甜,仲好透心涼添。呢一餐兩個人食相當豐富,肚皮亦感到滿足。
首先點蒜蓉包,呢個係我嘅飛佛
果然又熱又夠脆卜卜,好美味啊
燒豬頸肉😋
馬拉盞炒通菜🥢
泰式炒金邊粉
炒得乾身爽口
飲品我點咗珍多冰
味道唔會太甜,仲好透心涼添。
呢一餐兩個人食相當豐富,肚皮亦感到滿足。