2019-12-28 261 瀏覽
這一餐也是泰國菜。多次來這間餐廳吃晚餐,全因這裏可吃到真正的泰式辣。在這兩層地方不太大的泰國餐廳,也可嚐遍飯、粉、海鮮、小菜、特飲、甜品等泰式美食。串燒沙爹雞($12一串),每次來必點的串燒,烹煮時間控制準確,雞肉不會過硬,更重要是不變獨特的沙爹醬,把串燒雞的肉香提昇到另一層次。馬拉盞炒椰菜苗($75),每次來必點一碟菜,因其鑊氣十足。馬拉盞味不會太濃,所以不拌飯吃也不會覺鹹。椒鹽鮮蝦球($85),另一款非常夠鑊氣的小菜。蝦球份量多,外脆內軟,拌上大量椒鹽,拌飯吃十分惹味。泰式扎肉湯河($45)(轉冬陰功湯底+$10),轉了冬陰功湯底後才能嚐到泰式的真辣。湯河最抵吃,大碗料足,所以我倆點一碗一起吃。扎肉厚身,所以口感更爽實。嚐過冬陰功的火辣,自然要點一個泰式椰青($38)止辣。椰青清甜多汁,一口冬陰功湯,一口椰青水,回味無窮,不論在夏天還是冬天都很適合點這個配搭。紅豆冰($22)也能止辣,紅豆量多,甜度適中。最後選了這款甜品泰式椰汁糕($1),買滿$200便可加$1,在四款食物中選一款。大部份人選泰式生蝦,但我倆更喜歡椰汁糕。椰汁糕十分足料,上層是香甜椰汁糕,下層是軟中帶爽的西米粒和粟

串燒沙爹雞

馬拉盞炒椰菜苗

椒鹽鮮蝦球

泰式椰青

紅豆冰

紅豆冰($22)也能止辣,紅豆量多,甜度適中。

泰式椰汁糕

最後選了這款甜品泰式椰汁糕($1),買滿$200便可加$1,在四款食物中選一款。大部份人選泰式生蝦,但我倆更喜歡椰汁糕。椰汁糕十分足料,上層是香甜椰汁糕,下層是軟中帶爽的西米粒和粟米粒。即使是僅$1的便宜甜品,味道也十分出色。友人覺得好吃,一次吃了三個,只餘下一個給我。
2019-12-19
串燒沙爹雞
馬拉盞炒椰菜苗
椒鹽鮮蝦球
泰式椰青
紅豆冰
2019-11-17 645 瀏覽
以前家裏養了一缸金魚,經常到金魚街,後因工作繁忙,現在已沒有養了,不過都想去看看那些美麗的珊瑚及魚,看完順便在附近食晚飯。這間泰廚泰國菜館就在金魚街街尾。餐廳是充滿了泰國特色的裝飾,地鋪不是很大,但原來上面還有一層,很是雅靜。泰式肉碎生菜包豬肉$72肉碎調味得較好,酸酸甜甜,用生菜包著食,味道很清新。日日有優惠,今日是星期一,優惠是泰式古法烤鰽魚$99我們是精明的食家,當然選擇了這個優惠。泰式古法烤鰽魚是用錫紙包著烤,打開錫紙時一陣熱汽騰騰的蒸汽冒出,令人見到已經垂涎,烤鰽魚肉汁豐富,肉質嫩滑,跟配的泰式醬料酸酸甜甜,令泰式古法烤鰽魚肉質嫩滑又好味。優惠還有: 凡惠顧小菜滿200可任選一款1元任選優惠。優惠有泰式木瓜沙律、泰式粉絲沙律、泰式椰汁糕及泰式生蝦等4款。優惠要了 泰式粉絲沙律$1泰式粉絲沙律味道帶點甜,我反而喜愛帶咸的味道,不過$1 就真是抵食。燒豬肉串$12燒雞肉串$12泰式香茅雞翼$15此餐廳的燒烤位是在門口,一入門口已經見到燒烤非常吸引,所以今日要了三串燒烤。沙爹醬味道很濃郁,三款中最愛的豬肉串,豬肉切得很大件又夠厚,也很爽口,非常好味。泰式香茅雞翼也燒得很香口,肉質較

這間泰廚泰國菜館就在金魚街街尾。

泰式肉碎生菜包豬肉$72
肉碎調味得較好,酸酸甜甜,用生菜包著食,味道很清新。

日日有優惠,今日是星期一,優惠是泰式古法烤鰽魚$99

我們是精明的食家,當然選擇了這個優惠。

優惠還有: 凡惠顧小菜滿200可任選一款1元任選優惠。

優惠要了 泰式粉絲沙律$1

燒豬肉串$12
燒雞肉串$12
泰式香茅雞翼$15
泰式香茅雞翼也燒得很香口,肉質較嫩滑。

馬拉盞炒通菜$67
通菜看落好似妙得太熟 ,但原來炒得很爽口的,並且馬拉盞的味道又較濃,炒得很入味。

紅豆冰$22
紅豆冰甜度適中,做為飯後甜品,很清涼又好飲。
2019-11-16 374 瀏覽
一直聽朋友講旺角呢緊泰國菜好正宗今日就來嘆下佢個下午茶 門口已經搵到香噴噴既串燒仲有泰國姐姐主理,果然正宗阿下午茶全部$50左右,仲送泰式特飲泰式沙律 $38份量不算多,但味道很鮮!仲有蟹仔,辣道十足!同係泰國街頭食既味道一樣!大頭蝦冬陰功 $75大頭蝦蝦肉爽,蝦膏融入湯,濃郁鮮味用料豐富,有菇、番茄、香料兩人份量剛剛好串燒雞、豬 $12串燒和牛$20和牛牛味突出,有咬口!配上泰式酸辣醬,有fusion感覺迷你生菜包 $40肥肉比例比較多,很夠香口生菜都很新鮮,爽口肉片炒河粉 $52很香的馬拉盞味道,火候十足即叫即炒,新鮮熱辣,肉片大大片誠意十足黃咖哩薄餅$32呢個薄餅比較似蔥油餅,外皮很脆配上咖哩,很好的下午茶選擇跟餐的香茅冰:香茅味突出,整體較甜青檸冰:很喜歡這個,酸酸甜甜很開胃
一直聽朋友講旺角呢緊泰國菜好正宗
今日就來嘆下佢個下午茶
門口已經搵到香噴噴既串燒
仲有泰國姐姐主理,果然正宗阿

下午茶全部$50左右,仲送泰式特飲

泰式沙律 $38
份量不算多,但味道很鮮!
仲有蟹仔,辣道十足!同係泰國街頭食既味道一樣!

大頭蝦冬陰功 $75
大頭蝦蝦肉爽,蝦膏融入湯,濃郁鮮味
用料豐富,有菇、番茄、香料
兩人份量剛剛好

串燒雞、豬 $12
串燒和牛$20

和牛牛味突出,有咬口!
配上泰式酸辣醬,有fusion感覺

迷你生菜包 $40
肥肉比例比較多,很夠香口
生菜都很新鮮,爽口

肉片炒河粉 $52
很香的馬拉盞味道,火候十足
即叫即炒,新鮮熱辣,肉片大大片
誠意十足

黃咖哩薄餅$32
呢個薄餅比較似蔥油餅,外皮很脆
配上咖哩,很好的下午茶選擇

跟餐的
香茅冰:香茅味突出,整體較甜
青檸冰:很喜歡這個,酸酸甜甜很開胃

2019-11-10
  • 串燒
2019-09-28 959 瀏覽
又去到旺角覓食喇~旺角特別多好野食,我同朋友一齊放左工之後去覓食。近年好興韓燒、火鍋、雞煲呢啲食物,我想食日本菜但朋友又話想食韓國菜,喺我地爭持不下之際,突然我地都心血來潮想再去泰廚覓食 😋今次係第二次到訪「泰廚,呢間泰菜館有兩層,大約7 點幾 8 點既時候 呢到兩層都坐滿曬,出面仲要有大量人潮,佢地好多都係6 個人、8 個人咁樣黎食,睇黎並非浪得虛名 😲枱上已經放好碗筷同兩杯水,係香港典型茶餐廳風格,我同朋友就急不及待地睇下有咩好食先~ 😍餐牌好簡潔俐落 總共有三、四款不同既主題~ 食物方面 有頭盤小食、串燒、麵飯等等 每一道菜式都非常吸引 至於飲品方面 佢地有果汁、汽水、茶等等 應有盡有 😍事不宜遲 我地立即開始點餐 😝我地落完單之後 店員同我地講 因為過左$200 所以可以以一蚊既價錢換上面餐牌上其中一款小食 😍😋泰式生蝦 $1我同朋友都果斷揀左泰式生蝦 🦐 蝦既肉質鮮美 好滋味彈牙~ 再沾點泰式醬 蝦既鮮味更突出 嗰個泰式醬汁味道帶點酸 係經典既泰國風味 我地都係一分鐘內清碟 😝泰式豬頸肉 🥓 $70佢既豬頸肉厚薄拿捏得好好,燒出黎既效果非常好~ 外皮帶點脆,內裡既肉質鮮嫩,重
又去到旺角覓食喇~旺角特別多好野食,我同朋友一齊放左工之後去覓食。近年好興韓燒、火鍋雞煲呢啲食物,我想食日本菜但朋友又話想食韓國菜,喺我地爭持不下之際,突然我地都心血來潮想再去泰廚覓食 😋

泰式生蝦 $1

泰式豬頸肉 🥓 $70

佢既豬頸肉厚薄拿捏得好好,燒出黎既效果非常好~ 外皮帶點脆,內裡既肉質鮮嫩,重點係佢既醬汁好正!絕對係泰國既口味,甜酸辣都聚於一身,佢既醬汁係整道豬頸肉既靈魂,唔係誇張,佢真係比普遍既豬頸肉好食好多,大家不妨黎試下 😋

泰式金邊粉 🍜 $69

金邊粉既材料好豐富,有原隻鮮蝦、香蔥、芽菜、豆腐干等等,味道口感都非常有特色。鮮蝦真係又鮮又彈牙🦐 金邊粉軟硬適中 拿捏得岩岩好 😋 雖然係干炒 但完全唔覺得乾 味道真係好好!👍🏼 佢側邊仲有泰式香料 沾少炒,金邊粉會變得更香辣惹味 😆🌶️

青咖哩海鮮 🥬🐙🦑🦐🦞 $89

青咖哩主要係混合左青辣椒、香茅、莞茜、大蒜、乾蔥、南薑、蝦醬、小茴等香料混合,攪爛製成,香辣惹味。再配以各種海鮮,例如青口、鮮蝦、魷魚等等,鮮味香口。我個人覺得呢道青咖哩一啲都唔辣,反而香茅味道較重,海鮮份量都頗多。

馬拉盞通菜 🥬 $68

馬拉盞呢個醬起源於馬拉,同蝦醬做法幾似,都係用蝦仔發酵成嘅。馬拉盞通常都會加入其他配料炒製,令佢既味道更加豐富,例如辣椒、紅蔥頭、蒜頭、青檸汁等等。呢個通菜係朋友既至愛,佢一入餐廳就話呢道菜必點 🤣 通菜十分爽口,馬拉盞既味道適中,唔會過咸。

餐廳氣氛好之餘,食物質素亦都唔錯~ 我同朋友當晚都食得好開心,感覺好舒適寫意~☺️
2019-09-11
  • 馬拉盞炒通菜
  • 炭燒豬頸肉
2019-09-01 246 瀏覽
跟兩位朋友到旺角食晚飯,見到這間泰國菜有優惠:可用超優惠價點每天的精選菜式,另外惠顧二百元就可用一蚊換取小食...十分吸引,於是就一試。打開餐單,發現菜式選擇多而且價錢都十分相宜,到最後點了幾個小菜及一個炒河,全單滿400元就可選兩個一蚊優惠,分別點了生蝦及椰汁糕。小菜方面分別點了泰式什錦小食拼盤(小份)、椒鹽炸蝦球、馬拉盞炒芥蘭、泰式豬手(當天精選優惠菜式) 以及泰式濕炒牛肉河。至於飲品,我點了餐廳推介的鹹檸梳打,朋友則點了椰汁冰及龍眼冰。雜錦拼盤裏邊有炸蝦片、炸蝦球、魚餅、春捲以及串燒雞肉,十分豐富。雖然是小份,不過其實份量很多,而且能夠嘗試不同類型的泰式小食,味道雖然未至於非常突出,但各種小食都有中上水平,由其炸蝦丸彈口,蝦片爽脆,十分推薦點這個菜式。至於優惠菜式泰式豬手十分入味,豬皮肥肉位置很香口,而且軟滑,吃完覺得吸收了很多骨膠原(笑),不過瘦肉位置有少許嚡口,幸好煮得夠入味,十分好食。濕炒河的河粉雖然偏厚身,但是很滑溜,而且很入味,牛肉煮得亦腍,炒河的分量算幾多,足夠三個人吃!至於用一蚊優惠點的生蝦雖然只有四隻,但食得出生蝦新鮮爽口,充滿蝦的鮮甜味,以一蚊價錢來說,這道小食

至於用一蚊優惠點的生蝦雖然只有四隻,但食得出生蝦新鮮爽口,充滿蝦的鮮甜味,以一蚊價錢來說,這道小食十分抵吃!

另外本人十分推介咸檸梳打,原來鹹檸的鹹味配合梳打氣泡可是如此合配!十分解渴清涼!

這間餐廳兩層都坐滿了客人,而且用餐時間只有一個半小時,看得出這間餐廳十分受街坊歡迎,下次會再試其他菜色,因為味道不錯,而且價錢十分相宜。
2019-08-28
2020-01-12 0 瀏覽
這間位於旺角的泰廚泰國菜館,午飯時間人山人海,要排隊等一陣先有位。午市有套餐供應,價錢超值。泰式明爐烏頭配飯喜歡食魚就一定要叫這個明爐烏頭,原條烏頭伴上肉碎、芹菜及泰式香料,邊滾邊食,魚肉雪白且結實,烏頭份量十足,足夠二人分享,價錢都是$99,非常抵食。泰式炸蝦餅蝦餅即叫即炸,所以表面炸至金黃香脆,裏面啖啖蝦肉,結實彈牙,配上泰式酸甜醬,可減輕油膩感。蒜蓉炒通菜用了幼嫩的通菜,蒜蓉味十足,翠綠爽脆。

泰式明爐烏頭配飯

泰式炸蝦餅

蒜蓉炒通菜
用了幼嫩的通菜,蒜蓉味十足,翠綠爽脆。
2019-12-31 25 瀏覽
同fd係旺角行街,行過呢間餐廳又肚餓,就入左去食個飯叫左個豬頸肉,泰國菜既豬頸肉唔知點解硬係好食d🙈其實望落似叉燒多過豬頸肉,唔會好多油脂,但都好juicy💕之後叫左串和牛食,烤得唔錯,唔會過火因為咁啱係下午茶時間,就同fd一人叫個餐先黎既係撈麵,我本身以為係好似泰式既撈檬 ,但佢係好港式既肉醬撈麵😂佢仲加左隻煎蛋同d青瓜絲,份量都唔少,幾飽肚配左杯青檸冰,飲落好清新然後叫左個薄餅點咖哩汁食,佢有三種咖哩揀,連青咖哩都有😂佢個薄餅都係比較中式,有落到蔥花,食落都有d似蔥油餅,佢係脆脆地,薄身個隻,口感唔錯呢個餐配左香茅冰,因為未見過,但我一開始get錯,我以為係香芋冰,飲個陣先知原來係香茅,但其實飲完都唔知香茅係咩樣😂下午茶$3x-4x都幾抵食,佢個豬頸肉真心令我有d想Encore,但實在太飽,唯有下次😊
同fd係旺角行街,行過呢間餐廳又肚餓,就入左去食個飯
豬頸肉

和牛串

之後叫左串和牛食,烤得唔錯,唔會過火
因為咁啱係下午茶時間,就同fd一人叫個餐
肉醬撈麵

青檸冰

配左杯青檸冰,飲落好清新
薄餅

香茅冰

豬頸肉
和牛串
青檸冰
在某星期日中午男友約我到旺角選購貓貓時經過~ 泰廚 , 決定到這間食個泰式午餐。 店裝潢簡潔,有泰式風格。*  凡惠顧滿小菜$200就可1元優惠任選一款菜,非常之抵食。**【泰式木瓜沙律】 這款菜式好fresh!木瓜非常爽脆口感佳, 有酸酸甜甜的, 十分開胃。**【冬蔭大頭蝦湯】 湯內有多隻大頭蝦,所以湯有海鮮甜味, 配以多種香料,沒太辣,帶酸辣味道, 飲後非常開胃鮮甜。**【辣椒膏大頭蝦】 這菜有約6隻大頭蝦, 都有份量, 大頭假辣得來帶鮮香鹹味, 啖啖肉肉質彈牙,蝦頭有勁多膏,勁滋味。**【明爐鳥頭配白飯】奉送青檸或香茅冰  這魚是烏頭魚以明爐盛上,肉質鮮美嫩滑沒腥味,  加上明爐湯頭帶鮮甜,非常醒胃。同時又可食魚、碎肉、什菜及飲湯, 一具幾得菜式。**【青檸冰】 青檸冰酸酸甜甜,有汽的,  是透心涼的飲品。*
在某星期日中午男友約我到旺角選購貓貓時經過~ 泰廚 ,
決定到這間食個泰式午餐。

店裝潢簡潔,有泰式風格。
 凡惠顧滿小菜$200就可1元優惠任選一款菜,非常之抵食。
【泰式木瓜沙律
這款菜式好fresh!木瓜非常爽脆口感佳,
有酸酸甜甜的, 十分開胃。
冬蔭大頭蝦湯
湯內有多隻大頭蝦,所以湯有海鮮甜味,
配以多種香料,沒太辣,帶酸辣味道,
飲後非常開胃鮮甜。
辣椒膏大頭蝦】
這菜有約6隻大頭蝦, 都有份量,
大頭假辣得來帶鮮香鹹味,
啖啖肉肉質彈牙,蝦頭有勁多膏,勁滋味。
【明爐鳥頭配白飯】奉送青檸或香茅冰
 這魚是烏頭魚以明爐盛上,肉質鮮美嫩滑沒腥味,
加上明爐湯頭帶鮮甜,非常醒胃。
同時又可食魚、碎肉、什菜及飲湯, 一具幾得菜式。
【青檸冰】
青檸冰酸酸甜甜,有汽的,
是透心涼的飲品。
2019-12-23 33 瀏覽
同阿媽去旺角複診,行嚟行去唔知食乜,過條天橋落咗太子就即刻俾我見到有間泰國菜:泰廚泰國菜館,唔好諗啦餓餓地食返個海南雞飯先!午市時段都幾多人,不過剛好有兩個位,而且都幾多人買外賣!海南雞飯冇得輸,無骨海南雞肉質嫩滑,油飯充滿香味,媽媽讚不絕口串燒十分野味,濃濃的沙嗲醬泰式乾炒豬肉河,夠晒鑊氣,而且係我最鍾意嘅扁河粉食滿$200加錢換的泰式生蝦,肉質清甜爽口,一定要食炸蝦餅,超大件又彈牙,並不是一般坊間嘅貨色新鮮原個椰子椰汁三色冰,太好味飲晒先記得要影相兩個人食晒所有嘢,好明顯媽媽滿意程度一百分,絕對有下次

午市時段都幾多人,不過剛好有兩個位,而且都幾多人買外賣!

串燒十分野味,濃濃的沙嗲醬

泰式乾炒豬肉河,夠晒鑊氣,而且係我最鍾意嘅扁河粉

食滿$200加錢換的泰式生蝦,肉質清甜爽口,一定要食

炸蝦餅,超大件又彈牙,並不是一般坊間嘅貨色

新鮮原個椰子

椰汁三色冰,太好味飲晒先記得要影相

兩個人食晒所有嘢,好明顯媽媽滿意程度一百分,絕對有下次
2019-12-04
  • 泰式生蝦
  • 泰式椰青
  • 串燒
  • 海南雞
2019-12-18 37 瀏覽
收工想食泰國野, 咁岩係旺角, 就試下呢間椰青 - 非常滿, 多椰青水, 滿滿的, 鮮甜.串燒雞 + 豬 - 串燒雞非常大串, D肉好滑. D汁夠晒多. 好惹味, 如果有得選擇辣定唔辣會更加好.串燒和牛 - 有牛味, 肉非常林, 配上酸辣汁, 非常好吃.泰式生蝦 - 消費滿$200 加$1換的, 個人必換之選.菠羅炒飯 - 夠獲氣, 多菠羅, 還有海鮮, 很好吃酸辣鳳爪沙律 - 非常大碟, 超級多鳳爪, 酸酸辣辣非常開胃, 很好吃.總恬來說, 好吃和大件夾抵食
收工想食泰國野, 咁岩係旺角, 就試下呢間

椰青 - 非常滿, 多椰青水, 滿滿的, 鮮甜.

泰式生蝦 - 消費滿$200 加$1換的, 個人必換之選.

菠羅炒飯 - 夠獲氣, 多菠羅, 還有海鮮, 很好吃

總恬來說, 好吃和大件夾抵食
2019-12-16 20 瀏覽
今日午餐,行左去間同事推介而且之前夜晚食過好味嘅泰國菜鋪頭食午餐一坐底,每人有碗湯但碗湯,好重口味,好咸(有肉碎有菜有瓜)跟住我叫左個炭燒豬頸肉飯(香脆嘅豬頸肉再配上特製嘅酸辣汁)底下仲有些少吸收左油份嘅菜

一坐底,每人有碗湯
但碗湯,好重口味,好咸(有肉碎有菜有瓜)

跟住我叫左個炭燒豬頸肉飯

(香脆嘅豬頸肉再配上特製嘅酸辣汁

底下仲有些少吸收左油份嘅菜

2019-12-14 24 瀏覽
旺角的金魚街現在已正在慢慢轉型,就快變成寵物街了。我都有少少屬意想養一隻貓,所以過來行下,那些貓狗的確很可愛呢。這間泰廚泰國菜館在金魚街街尾,行完正好食飯。泰式香葉辣椒肉碎噲飯$65平時食泰菜,香葉肉碎飯我都比較喜愛,所以要了個泰式香葉辣椒肉碎噲飯,雖然名稱上有少少分別,但大致相同,就是泰式香葉辣椒肉碎飯,伴飯好味。泰式鹽燒黑鰂魚$130鹽燒黑鰂魚很大條,面上還鋪有很多鹽,上枱還帶著鹽及鹽燒鰂魚的香,鹽燒黑鰂魚肉質嫩滑及帶鹽燒的香,點上跟配的酸辣醤汁,更能帶出魚的鮮甜味,每次食泰式菜,我都很愛食。餐廳還有一個特別優惠,就是滿$200元,有4款可一元任選一款的優惠,款式有泰式木瓜沙律、泰式粉絲沙律、泰式椰汁糕及泰式生蝦。我要了個木瓜沙律,木瓜沙律帶少少酸酸甜甜,很爽口。馬拉盞肥牛炒通菜$75預計不到有這麼多的肥牛鋪在面上,與平時食開的馬拉盞有少少區別,但與牛肉都很夾。食完覺得此間泰國菜都很抵食,味道質量都不錯,下次有機會會再光臨。
旺角的金魚街現在已正在慢慢轉型,就快變成寵物街了。

這間泰廚泰國菜館在金魚街街尾,行完正好食飯。

泰式香葉辣椒肉碎噲飯$65

泰式鹽燒黑鰂魚$130

我要了個木瓜沙律,木瓜沙律帶少少酸酸甜甜,很爽口。

馬拉盞肥牛炒通菜$75

今日放工後與朋友在旺角逛了一會,在Moko 商場行完之後,打算找間平民價的好食餐廳,在晚餐中稍為慳一慳。我倆就從Moko 行回旺角市中心途中,看到這間泰廚,我隱約記得這間餐廳的性價比是頗高的,於是就夾住朋友直接前往這間餐廳。我們去的時間還算早,大約7點3左右,但餐廳已經幾乎坐滿。如果到8點左右,相信平日亦要在外等一等位。我和朋友二人就被安排坐樓上座位,感覺還更好,因為比較寬敞一點。泰廚的食物款式居多,而且價錢相對貼地,所以同一個價錢亦可以點多一款食物,非常抵食。➻ 1. 泰式菠蘿炒飯之所以話貼地的原因,是因為星期一至日餐廳都會有一款特價菜式。是日為泰式菠蘿炒飯,當然不可以錯過優惠。菠蘿炒飯以半隻菠蘿盛載,份量亦裝得非常滿,多到會瀉出來。炒飯除有菠蘿基底之外,還加上不同海鮮配料來炒作,味道酸甜得來又有鮮味。➻ 2. 泰式小食拼盤(小)泰國菜,其中一個最吸引的食物就是其小食。最好的就當然是點個小食拼盤,而這裡就可以一次過有5款小食,包括豬肉、雞肉串燒、泰式蝦片、春捲及炸魚餅。這個小食拼盤的配搭實在不錯,每款小食都非常合口味,沒有一款是較失色的。不過,最好食的我會選雞肉串燒。➻ 3. 泰式香
➻ 1. 泰式菠蘿炒飯
泰式菠蘿炒飯
➻ 2. 泰式小食拼盤(小)