2017-05-22 58 瀏覽
今日去九龍城食泰國菜,呢間都幾優惠,食滿300元就有泰式盧魚送。所以我地就來試下。好彩我地訂左位, 原來都有好多人來食嘢的。店內已貼滿各種美味食品相片,碟碟都領你想食。我就見到張芒果蟹肉炒飯相,我覺得幾新穎,就叫左來試下。呢個飯上碟同圖片差不多。炒飯加上香甜芒果肉一起吃,飯甜味美,感覺新鮮,蟹肉又鮮甜,口感不錯。另外個燒豬頸肉和串燒三拼,都係即刻在碳爐燒,果然係即叫即整。把整塊豬頸肉燒出金黃色,然後切出簿簿的一片,再加泰式調味醬汁,食落嘢味,入口溶化。好食串燒有雞、牛、豬三拼,味道適中,串燒醬汁不辣,肉質嫩滑。我地又叫左個細冬陰公湯,呢個湯看似好細個,但都足夠4人飲,內裹有好多海鮮,青口都有2隻,湯有冬陰公味道但唔辣,椰奶味比較重,適合唔食辣嘅朋友,都可以試到冬陰公嘅味道。我地最後都無食烏頭魚,因為比張照片吸引住,叫左甜酸炸鰂魚。呢條魚賣相唔錯,甜酸醬汁味道適中,炸魚皮脆肉嫩,仲有甜菠蘿都幾醒胃。泰式炒雜菜,都幾好食,可以一次過食幾樣菜,夠新鮮感。生蝦刺身,肉質厚,食落有口感,配合泰式醬汁更加鮮味特出,都好多人叫來食。

好彩我地訂左位, 原來都有好多人來食嘢的。
店內已貼滿各種美味食品相片,碟碟都領你想食。

串燒有雞、牛、豬三拼,味道適中,串燒醬汁不辣,肉質嫩滑。

泰式炒雜菜,都幾好食,可以一次過食幾樣菜,夠新鮮感。

2017-05-21