2020-06-20
話說我唔記得咗聽日就係爸爸節,尋晚就臨急臨忙搵下有咩野岩食。我爸話想食泰國菜,我地就諗住去九龍城walk in。見呢間好多人等,諗住係唔會伏,仲要係黃店,就佢啦。等果時仲有10張枱,應該唔會好耐既...點知等咗個半鐘就到我哋時,有人幫我哋點定野食,又唔該前唔該後,都幾好架。坐低5分鐘就有野食 (由落單到有野食前後都係10分鐘)。柚子沙律幾清新,柚子唔苦,蝦都幾好食安格斯牛肉 泰國野好似少見咁樣整個牛肉,不過牛肉幾嫩,配埋青檸同泰式汁,好開胃招牌炒飯其實係pad phai變咗做飯底,面頭隻蝦勁似軟殼蟹,入面海鮮係足料既,好食不過唔驚喜咖喱軟殼蟹配埋蒜蓉包好好食,不過個咖哩唔多,想話叫個薄餅或 encore 個包都唔得芒果沙冰食完都未黎,原來佢地唔記得邊一枱order咗,整好咗雪返入雪櫃==‘整體黎講係好食既,上一分鐘我仲介紹緊俾朋友,下一分鐘已經俾人催埋單,野飲都未飲完。用餐時間35分鐘我食個茶記早餐可能仲耐過佢。明白節日多人等,但唔明點解枱枱都唔催,係催我地。黃店係全後生,得我哋呢枱有老人家,等位等咁耐,個個坐低自然食得快,但唔代表要俾你催到水都飲唔到真心希希啲餐廳生性少少,尤其黃店有
尋晚就臨急臨忙搵下有咩野岩食。
我爸話想食泰國菜,
我地就諗住去九龍城walk in。
見呢間好多人等,諗住係唔會伏,仲要係黃店,就佢啦。
等果時仲有10張枱,應該唔會好耐既...
點知等咗個半鐘
就到我哋時,有人幫我哋點定野食,又唔該前唔該後,都幾好架。
坐低5分鐘就有野食 (由落單到有野食前後都係10分鐘)。
柚子沙律
柚子沙律
幾清新,柚子唔苦,蝦都幾好食
安格斯牛肉 (青檸)
安格斯牛肉
泰皇閣招牌炒飯
招牌炒飯
咖哩軟殼蟹
咖喱軟殼蟹
芒果沙冰
整體黎講係好食既,
上一分鐘我仲介紹緊俾朋友,
下一分鐘已經俾人催埋單,野飲都未飲完。
用餐時間35分鐘
我食個茶記早餐可能仲耐過佢。
明白節日多人等,但唔明點解枱枱都唔催,係催我地。
黃店係全後生,得我哋呢枱有老人家,
等位等咁耐,個個坐低自然食得快,
但唔代表要俾你催到水都飲唔到
真心希希啲餐廳生性少少,
尤其黃店有人撐唔係必然,
唔好有客就大哂咁,
唔係加多幾句唔該哂就等於態度好
唔係最差既experience,
不過足夠令我寫第一篇食評,仲要長文