今日同班fd想揾個地方敘舊食下飯,就揾左間燒流水蝦餐廳,香港應該都無乜地方可以食到即夾即燒嘅流水蝦,所有今次試下新野過癮下😬餐廳地點都幾方便,搭西鐵到錦上路再行5至10分鐘就到喇,真係好快好方便,一啲都唔難揾架!去到餐廳門口大大個發光牌寫住燒蝦哈,成個位勁大,仲有二樓添,去到已經差不多六點半,可以望住個日落食燒蝦好正!店員安排我地上二樓坐,樓上環境勁靚,真係好似去左泰國嘅餐廳食燒蝦咁,完全唔似係香港,坐得好舒服好chill🤪佢每枱都會有個水缸裝住啲大頭蝦,啲大頭蝦真係好生猛好活躍,拎個夾想去捉佢都走得勁快🤣店員一早就準備好個炭爐俾我地燒,仲有一桶冰水,我地首先當然係燒左蝦試下先喇!大頭蝦需要即刻放入冰水到浸一陣,然後先放上炭爐到燒,放少少鹽燒,燒到至紅色可以食得喇!呢到啲大頭蝦好大隻,啖啖肉仲有好多蝦膏添,味道超新鮮啊!我地幾個都食到👅👅👅大頭蝦係仼夾仼食添啊👀除左大頭蝦之外,仲有肉類同蔬菜類可以燒,店員好推介我地食羊架,平時唔好羊架嘅我,都覺得好好食,一啲都蘇超入味,仲有兩隻醬料俾我地點嚟食!雞翼都好好食!好似全部都係自家葉制👍🏻仲有其他肉類: 豬扒、牛仔粒、雞肉等等,仲有丸類、廚

除左大頭蝦之外,仲有肉類同蔬菜類可以燒,店員好推介我地食羊架,平時唔好羊架嘅我,都覺得好好食,一啲都蘇超入味,仲有兩隻醬料俾我地點嚟食!雞翼都好好食!好似全部都係自家葉制👍🏻仲有其他肉類: 豬扒、牛仔粒、雞肉等等,仲有丸類、廚師腸、芝士腸仲有台灣腸添🤪

蔬菜類,就有生菜、翠玉瓜、茄子、粟米、三色蕉、雜菇等等,最推介最好食一定係菠蘿🍍,燒菠蘿真係無得輸!超甜超多汁!我地不停refill左好多轉菠蘿嚟食😋😋😋仲有燒豆卜都好好食,慢慢燒到佢至金黃色,脆卜卜點個甜甜地嘅醬就正☺️☺️☺️

飲品都有好多種類,全部都係盒裝飲品,想飲咩都有啊,如果想飲啤酒就要另加錢喇。

最驚喜嘅係餐廳仲送左四隻芝士蒜蓉扇貝同好多隻花甲俾我地😍😍😍😍原來星期五至日就會額外送海鮮俾客人燒,仲要係好鮮甜好好食,真心正!😆😆😆

另外,餐廳仲好細心勁周到,仲有好多野玩添,有夾公仔機、桌球、小型波波池仲有麻雀打啊!岩哂一家大細嚟,小朋友又有得玩,大朋友可以專心食😜聽店員講,夠20人就可以包哂一層燒野食加玩哂所有設施,但都係收人頭費咋!

人頭收費: $328 另加一
如果Like&share 社交平台可以就享有九折
揸車的話,有位置俾你拍車,唔洗擔心😚

大時大節想約埋成班fd聚會,呢到岩哂你,燒大頭蝦唔洗去到泰國喇,香港都有!最重要係好易去!好方便🤓
2020-02-28