2014-10-07
今日同肥髀一齊行完山!食完壽司!我同肥髀都喜歡食甜品!可能我投射比阿女!因為我覺得食埋甜品嗰一餐先圓滿!呢間法式甜品店好靚!行過幾次都好想食!今日特登留肚去呢度!仲咁啱有位坐(店內只有兩張枱共四個位,超難得!)叫肥髀坐低之後就行去櫃檯買餅!我對馬卡龍真係好一般!實在甜得過份!完全超出我接受範圍!其他甜品都好多選擇!樣子全部好精緻!不過名稱全部都係法文!真是估估下!所以我揀了:焦糖燉蛋:在雪櫃時係未烤焦糖面!之後店員烤好就試碟,焦糖面好脆,但又唔會好甜!下面蛋凍好滑,蛋味唔重,反而好香呍尼拿味,亦見到蛋凍中間夾雜好多呍尼拿籽!好正!雜莓檸檬撻:呢件係最後一件!上面奶油好滑,紅桑子新鮮,檸檬蛋糕中間有雜莓醬,味道清新但偏酸!食完飯解膩一流!叫完就坐埋位等!可以八達通比錢!店員係兩個後生女仔!服務正常!講真$45兩件唔平!不過又真係同平時食開嘅甜品唔同!nice try!