2022-05-23
今日嚟將軍澳’濕平’,又見到呢間法式餐廳,上次喺荃灣想食,但人山人海,勁多人排隊,我哋趕時間所以冇入去;今日晏左少少,唔使排,梗係要幫襯啦!店面一樣咁光猛乾淨,枱與枱之間好多空間,唔使逼逼夾夾,坐得非常之舒服望下餐牌,好多選擇,價錢又實惠,好多嘢都想試呀!點咗份全日早餐,我哋選了煙三文魚、炒蛋、焗新薯配牛油果莎莎及酸種麵包麵包外皮烘得香脆,內裏依然鬆軟,大師級出品👍配上牛油果莎莎、三文魚及炒蛋同食,香濃好味道!又可以塗上跟餐嘅果醬吃,同樣香甜可口,味美非常!另一味焗龍蝦蝴蝶粉,賣相出色,隻龍蝦好似生猛到會跳出嚟咁。。。蝦肉又白又滑,睇見就知新鮮,好想即刻咬啖成條龍蝦肉話咁易就起到出嚟,咬落一如所想咁非常彈牙,鮮甜嘅龍蝦味充斥口腔,味道就似隻龍蝦剛上水就即刻煮嚟食咁正!我哋叫咗客香蕉船做飯後甜品,雪糕甜、香蕉甜、不知名的脆糖甜,估唔到連士多啤梨都甜,証明用料上乘,認真抵食!兩杯飲品同樣出色~用即磨咖啡配上鮮椰汁打成的沙冰,估唔到咁夾,入口非常舒服,沒有違和感! 熱情果、菠蘿溝芒果混成的果汁,加小小蘿勒,酸酸甜甜非常解渴,夏日必飲!知己相聚,吃著喝著、傾著談著,坐得舒適、食得滿足,讓我們過
望下餐牌,好多選擇,價錢又實惠,好多嘢都想試呀!
麵包外皮烘得香脆,內裏依然鬆軟,大師級出品👍
配上牛油果莎莎、三文魚及炒蛋同食,香濃好味道!
又可以塗上跟餐嘅果醬吃,同樣香甜可口,味美非常!
蝦肉又白又滑,睇見就知新鮮,好想即刻咬啖
兩杯飲品同樣出色~
知己相聚,吃著喝著、傾著談著,坐得舒適、食得滿足,讓我們過了一個愉快的週日!