2024-05-02
呢日老公生日,特登搵咗間近近地嘅法國菜同佢慶祝生日。我哋點咗套餐。🌟三款唔同嘅法包有芝士酥,紅菜頭麵包同埋長法包。麵包焗到微暖,裏面非常鬆軟,其中芝士酥係好好味,忍唔住食咗兩個包。🌟巴馬臣芝士薯撻外型似一個中式炸煎堆,咬開係爆漿芝士薯蓉,好有驚喜。🌟薄切章魚配鱘魚子醬薄切章魚在底上面鋪上新鮮沙律菜,菊花花瓣香味撲鼻而來。章魚淡味配魚子醬,估唔到都夾到好清新。🌟鴨肝法式焦糖燉蛋好fusion嘅做法,面頭係焦糖燒到硬脆,下面係鬆軟嘅鴨肝,搽上麵包同剛才的法包食好夾。🌟紅菜頭甘筍湯儀式感十足,用個湯壺再淋上湯,湯加上少量芝士作調味,濃稠又健康美味。🌟龍蝦湯配西班牙紅蝦他他西班牙紅蝦他他上面有清新嘅蘿蔔同埋雲呢拿白泡泡,同樣用湯壺淋上湯,龍蝦湯非常濃郁。🌟番茄忌廉海鮮手工意粉手工意粉煙韌彈牙,好香麵味,蕃茄忌廉調味非常之好完全沒有蕃茄酸味。海鮮有青口、帶子同蝦。🌟黑松露手工意粉好香黑松露味道,用咗黑松露同埋黑松露油撈埋。🌟法國巴巴拉鴨胸法國芭芭拉嘅煙鴨胸,配意大利黑醋汁加車厘子煮嘅漿汁,酸酸甜甜非常好食。🌟西班牙伊比利黑毛豬黑毛豬8成熟,非常軟腍。🌟荔枝玫瑰慕絲蛋糕好欣賞餐廳除咗會係甜品碟上寫
我哋點咗套餐。
🌟三款唔同嘅法包
🌟巴馬臣芝士薯撻
外型似一個中式炸煎堆,咬開係爆漿芝士薯蓉,好有驚喜。
🌟薄切章魚配鱘魚子醬
🌟鴨肝法式焦糖燉蛋
🌟紅菜頭甘筍湯
🌟龍蝦湯配西班牙紅蝦他他
🌟番茄忌廉海鮮手工意粉
🌟黑松露手工意粉
好香黑松露味道,用咗黑松露同埋黑松露油撈埋。
🌟法國巴巴拉鴨胸
🌟西班牙伊比利黑毛豬
黑毛豬8成熟,非常軟腍。
🌟荔枝玫瑰慕絲蛋糕
好欣賞餐廳除咗會係甜品碟上寫Happy birthday,仲會影張即影即有放上生日卡送俾我哋。
估唔到觀塘區有咁高質素嘅餐,值得推介。