2020-10-26 278 瀏覽
嗰日聽朋友講,原來旺角都有Sky bar,所以就叫佢帶我嚟試吓。為咗避開人潮,我哋就唔夜晚嚟啦,我揀咗日頭嚟,睇個景都清晰啲。果然嚟到見到佢有好多Halloween嘅裝飾,我諗夜晚呢度氣氛一定好正姐。唔緊要我哋試吓佢嘅嘢食同享受呢個靚景啦。我哋兩個人叫咗一個青醬烤雞胸意大利粉同埋手打和牛漢堡,我哋兩個都叫咗一個set,加埋是日甜品。首先想讚下佢個餐包,唔係普通嘅甜餐包,係落咗迷迭香嚟整嘅餐包,所以加埋牛油落去食嘅時候除咗有牛油香仲有香料香,零舍醒神。至於餐湯就係薯仔洋蔥湯,我最鍾意佢啲薯仔打到爛晒但係又保留返少少質感,飲落口夠綿密之餘仲有粒粒嘅口感!至於個和牛漢堡,嗰個和牛漢堡扒夠晒Juicy,切開見到好多肉汁,不過最令我驚喜係佢個薯條,竟然有黑松露味,其實唔使點茄醬都好好味。至於個青醬烤雞胸意粉,我就鍾意佢個烤雞胸,有好香嘅香料味,超重中東嘅風味呀,配埋青醬,呢個配搭真係好特別。至於我哋個是日甜品,係朱古力蛋糕,面頭嗰層朱古力非常之濃厚,食落口會黐住㗎!朱古力同朱古力蛋糕用梅花間竹嘅方式排,啲朱古力夾住喺一層層朱古力蛋糕嘅中間,食落有兩種唔同嘅口感,我覺得都唔會話太甜嘅,用黎結尾就岩

唔緊要我哋試吓佢嘅嘢食同享受呢個靚景啦。

至於我哋個是日甜品,係朱古力蛋糕,面頭嗰層朱古力非常之濃厚,食落口會黐住㗎!朱古力同朱古力蛋糕用梅花間竹嘅方式排,啲朱古力夾住喺一層層朱古力蛋糕嘅中間,食落有兩種唔同嘅口感,我覺得都唔會話太甜嘅,用黎結尾就岩哂喇😋