之前0係openrice見到食評幾好, 加上係浪漫既餐廳, 就0係男朋友既生日book左呢間食喇.今日星期六晚8點去到真係勁多人等位, 所以想去既朋友一定記得要book位啊!!一入到去, 環境真係幾靚, 好浪漫, 光線又暗, 餐廳內既佈置都好浪漫, 牆上有玫瑰花同畫做佈置. 桌上有蠟燭同花做襯托, 有心思同浪漫既一間餐廳. 初初好似有cd背景音樂, 但中間冇啦啦停左, 之後去到差唔多食完又開返. 仲有, 個冷氣好凍!!! 叫左人黎山細佢都冇用, 叫左幾次都唔ok. 入面既2個男侍應幾好service, 女waitress就完全唔得, 有兩個態度好差, 有1個都幾好. 我地叫左男朋友: 1個set dinner($175), 有: 泡沬煙三文魚忌廉湯, 海鮮拼盤, 焗蜜桃批伴雪糕(另加$25), 加多一杯凍飲"香蕉果樂冰''(abt$30)我: 一個泡沬煙三文魚忌廉湯(abt$35),一個法式香草焗田螺(abt$35), 一個心太軟($40)逐個評論:1)泡沬煙三文魚忌廉湯---正!餐包點既醬好好味, 個湯好靚, 用個杯裝住好似泡泡咖啡咁樣同埋個湯好味! 不過我就覺得咸左少少, 但男朋友

我地叫左

逐個評論:

1)泡沬煙三文魚忌廉湯---正!
餐包點既醬好好味, 個湯好靚, 用個杯裝住好似泡泡咖啡咁樣
同埋個湯好味! 不過我就覺得咸左少少, 但男朋友覺得唔會太咸

2)海鮮拼盤---正!
超級靚!! 賣相超級好!! 有軟殼蟹, 蝦, 煙肉包帶子卷..etc
都幾好味!

3)法式香草焗田螺---幾好
賣相同其他餐廳差唔多, 一般餐廳既水準
都算係好睇同好味

4)香蕉果樂冰'----正!
男朋友話好好飲!

5)焗蜜桃金寶伴雪糕---好難食!!!唔得!!
d蜜桃係鑵頭黎....超級唔掂
但賣相幾靚

6)心太軟-----好難食!
個心太軟d朱古力漿唔知點解好黏同d朱古力味好假...應該唔係自己餐廳整
我食過咁多心太軟我諗係最難食既一次...希望會有改進啦

總括黎講,
呢間野我會再黎! 因為有好多其他野未試過, 但我諗以後唔會再試甜品了!!
但一餐飯完全俾個冷氣太凍搞衰左!!! 實在係太凍喇!!! 連隔離桌既人都係咁話凍!!
泡沬煙三文魚忌廉湯
法式香草焗田螺