2018-02-03 25505 瀏覽
今日出開黎油麻地就search 下呢頭有咩食,村爺爺泡飯之前一路都好想試,記得好耐之前食過一次佢既車仔麵,果時咁啱龍蝦湯賣晒,今日一定要尋回失去既龍蝦湯底💪🏻。✨天寒地凍特別肚餓,收工兩點零黎到估唔到仲要排隊🙉好彩排左3,4個字就有位。✨餐廳環境細細,放埋野食張枱真係有d迫。✨啱啱排到兩點半原來係下午茶時間,送熱飲喎~好野😚。✨極上海鮮龍蝦湯泡飯($68): 佢個龍蝦湯真係好正,龍蝦味雖然唔算好濃但都幾鮮甜。海鮮超足料,有青口,扇貝,蜆,魷魚,墨魚仔,生菜。除左個墨魚仔好硬無咩味,其他都ok起碼食到d 鮮甜味,不過以68蚊既質素黎講就不能要求太高了。 個飯仲好鬼大,浸埋d 湯真係食唔晒。 ✨花膠螺頭雞煲翅($68): 排隊果時見人帶住手套,拆緊隻雞真係好吸引勁想食🤤,隻雞超大有成半隻,d 肉仲幾嫩。 個湯既雞味都幾濃郁,不過味道偏甜,感覺唔係好天然,但男友就好鍾意。✨螺頭幾厚身有鮮味,不過本身無咩牙力真係覺得好硬😵,魚翅厚身得黎食到d好似魚鱗咁既爽口質地,感覺好怪吞唔落吐左,花膠比男友食晒😭,不過佢話味道正常。✨68蚊黎講真係超抵食,份量夠大,都好難唔飽。餸方面我最鍾意個雞,啖啖肉算

✨餐廳環境細細,放埋野食張枱真係有d迫。
✨啱啱排到兩點半原來係下午茶時間,送熱飲喎~好野😚。

極上海鮮龍蝦湯泡飯($68): 佢個龍蝦湯真係好正,龍蝦味雖然唔算好濃但都幾鮮甜海鮮超足料,有青口,扇貝,蜆,魷魚,墨魚仔,生菜。除左個墨魚仔好硬無咩味,其他都ok起碼食到d 鮮甜味,不過以68蚊既質素黎講就不能要求太高了。 個飯仲好鬼大,浸埋d 湯真係食唔晒。

極上海鮮龍蝦湯泡飯

花膠螺頭雞煲翅($68): 排隊果時見人帶住手套,拆緊隻雞真係好吸引勁想食🤤,隻雞超大有成半隻,d 肉仲幾嫩個湯既雞味都幾濃郁,不過味道偏甜,感覺唔係好天然,但男友就好鍾意。

68蚊黎講真係超抵食,份量夠大,都好難唔飽。餸方面我最鍾意個雞,啖啖肉算幾滑。不過如果湯底方面我都係會encore龍蝦湯,味道鮮甜得黎無雞湯甜得咁假,但配料我下次唔會㨂海鮮因為質素一般。天氣凍個泡飯好快就凍晒,如果有個火黎坐熱佢就更加正😘。

🉐總括黎講龍蝦湯泡飯勝💪🏻
極上海鮮龍蝦湯泡飯