餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
好吃,可是聊得並不暢快,係咁俾人催疫情終於緩和一點,終於可以見見朋友。問吓朋友仔想食乜嘢,佢哋第一句就話掛住上次間餐廳嘅雞翼,佢一講我就知道佢講緊喺油麻地嘅「慢理牆城」。其實呢間野幾好食,今次嚟到仲多咗好多打卡佈置,枱上邊仲好貼心咁準備咗口罩套同埋消毒濕紙巾。餐牌亦比以前多咗好多選擇。不過就睇到價錢有啲調整左,貴過之前。唯一嘅缺點就係只可以坐90分鐘。食食吓有人提你仲有冇野加,再過一陣就有人比張單你,再過一陣就有人提我哋只可以坐到晚上8:30。其實90分鐘真係好快就過。不過因為之後冇其他客人,職員就冇趕我哋走。但係佢就一直喺我哋張枱附近徘徊,令到我哋傾偈好唔舒服。不過都明白餐廳唔係好大,佢哋都想招呼多啲人客所以有限時。如果想傾偈傾耐啲就建議去第二間啦,或者食完呢間再去第二間食甜品。講返啲嘢食先,第一時間梗係叫雞翼。我哋係為雞翼而黎。「美式甜辣香脆雞翼」八隻 $108,外層嘅皮好脆口,不過今次入面就乾身左少少,之前好食啲。有少少辣味,好滋味。唔食得辣嘅朋友都可以試吓。不過之前濃味好食啲。跟住見到大啡菇,「芝士焗黑松露薯蓉大啡菇」$98。好香嘅黑松露薯蓉上面有焗過嘅芝士,融化在一起,再加埋
好吃,可是聊得並不暢快,係咁俾人催

跟住見到大啡菇,「芝士焗黑松露薯蓉大啡菇」$98。好香嘅黑松露薯蓉上面有焗過嘅芝士,融化在一起,再加埋個大啡菇一齊食,勁正。如果芝士再多啲再濃啲,更正。口感OK,但係味道唔夠濃。

「尋日的羔羊」(香煎澳洲法式小羊架配脆薯條)$308,呢道菜我就覺得貴咗啲,有四件羊架,但係感覺好強羊膻味,平時其他餐廳食嘅羊架都會用啲香草蓋過羊膻味,但係今次就蓋不住了,肉質尚算嫩但不夠Juicy。

「黑松露雜菌扁意粉」呢碟冇得輸,勁香嘅黑松露,佈滿整碟意粉,淡淡都充滿黑松露香味,食得好滋味。喜歡黑松露的你一定要試吓。

隔咗一段時間冇黎,餐牌上多咗好多選擇,名字都特別有趣。點嘢飲嘅時候見到有杯叫「隊番杯黑啤」好搞笑。其實係「自家製泡沫巨峰提子蜜桃紅茶」,杯飲品真係好似啤酒,飲嘅時候淡淡都有泡,口感好有趣,淡淡的巨峰提子蜜桃紅茶,唔算甜清清地幾好飲。貪得意可以試吓。

三個人食咗九百幾蚊,貴唔貴就見仁見智啦。餐廳大部份野都OK好食,未試過都可以試吓,餐廳好近油麻地地鐵站。唯一唔鍾意就係係咁催。

慢理牆城
地址: 油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓