2022-06-22 142 瀏覽
男朋友懶神秘咁book左一間西餐廳話要比驚喜我。一上到去,真係覺得裝修幾型格。佢仲要book左窗邊位,望到油麻地樓景,我都幾鐘意啲舊香港feel,所以覺得成個環境幾好。啲侍應好有禮貌,會經常留意我哋洗唔洗收碟、幾時上菜、要唔要斟水之類。食物上都多選擇,可以叫set,亦可以散叫食物。另外再會有部ipad比我哋睇飲品。餐廳會先提供人頭數嘅餐包。上枱個陣隻包係暖嘅,外脆外軟,好香果仁味。跟住我哋叫左蕃茄水牛之芝沙律做前菜。沙律菜唔會苦,我鐘意點個黑醋,少少酸口開胃!廚師好有心機將芝士、蕃茄同青醬逐層咁排。主菜叫左美國特級安格斯肉眼扒(10安士),熟度叫左medium。好嫩易咬,有牛味,油而不膩。待應有裝honey mustard 放碟旁,食落又幾夾。另外有叫煎北海道帶子伴蒜香意粉。帶子又大粒又彈牙,真係好新鮮。意粉辣,夾埋啲紫菜味好惹味。最後甜品叫左焗火焰雪山。我第一次叫呢款甜品。待應會將火倒落甜品上面,令甜品著火!有好多水果,中間又有朱古力蛋糕同cream,又有少少酒味,好豐富!好多謝男朋友帶我黎食呢間餐廳,成餐都食得好開心舒服😊

好多謝男朋友帶我黎食呢間餐廳,成餐都食得好開心舒服😊
2022-06-21