2023-02-09
🎀黑門水產すいさん⭐油甘魚甜蝦刺身⭐令蟹味噌甲羅燒⭐令龍蝦湯煮海鮮⭐海苔酒盗燒帆立貝⭐鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞⭐黑門帆立貝伴魚籽醬⭐三文魚加州反卷⭐奇異果梳打日本嘅黑門市場一向出曬名抵食又高質, 今日黎到同樣高質嘅黑門水產食個yummy dinner。首先叫左個油甘魚甜蝦刺身, 厚切油甘魚肥美有油香, 甜蝦就新鮮又甘甜, 充滿海水味, 連蝦膏都好好食。令蟹味噌甲羅燒就蟹味濃郁, 配上梳打餅食唔會滯, 真係啱啱好。而且餐廳好貼心, 知大家依家都鐘意打卡, 所以會特登將未燒嘅甲羅燒拎出黎俾人影相先, 之後先拎番入廚房慢慢烹調。因為覺得呢度海鮮質素好好, 所以之後都同朋友再order 左3款海鮮料理, 分別係令龍蝦湯煮海鮮、海苔酒盗燒帆立貝同埋黑門帆立貝伴魚籽醬。海鮮湯超級鮮甜, 而且入面嘅蝦肉係煮完湯之後依然彈牙, 非常唔錯, 而另外2款帆立貝料理都用左好大隻厚肉嘅帆立貝, 加上簡單烹調已經令人一試難忘。最後再叫左份鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞同三文魚加州反卷。鐵板燒雞嘅醬汁濃郁, 加上雞肉一齊用鐵板燒, 真係充滿日本風味。三文魚反卷嘅口味比較清新, 同鐵板燒雞一齊享用真係啱啱好。Address:尖沙
⭐油甘魚甜蝦刺身
⭐三文魚加州反卷
⭐奇異果梳打
Address:
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
Shop 3 & 4, G/F, 8 Minden Avenue, Tsim Sha Tsui
港鐵尖沙咀/尖東站 N4 出口, 步行約2分鐘