2022-02-25 1799 瀏覽
同朋友喺沙田行街,想去食日本菜,之前同朋友喺沙田圍嗰邊都食過一間好好食嘅日本菜。就想去再食,呢間就係和氣食堂,喺花園城嗰邊☺️我哋兩個人叫了五百蚊野,價錢就不是十分平,但勝在好好食。🤪👍🏼首先叫了個五色魚生井,魚生有油甘魚,甜蝦,鰻魚,帆立貝等等,好豐富好食,最驚喜係d甜蝦好大隻好彈牙,夠曬新鮮。🥰之後叫了個蝦三味,有牡丹蝦、虎蝦,甜蝦,樣樣都好新鮮彈牙,唔會腥,仲保持倒水準。😍😍👍🏼天婦羅都好好食,今日叫了好多蝦,因為蝦夠新鮮,炸粉又不會太多,分量都好夠。😍😍緊住叫左兩個pancake, 係用魚生做既pancake , 感覺好有新意,一個係用三文魚,一個係用鰻魚,佢搭配其他配料係個pancake 入面,感覺得意得黎又夾。😝😝最後又試下佢d 蠔,試左炸蒜蠔同埋芝士蠔,好正,蠔唔腥,無論連炸蒜定芝士食都非常正。😎👍🏼總之,價錢唔係特別平,同出去食個放題差唔多,但勝在佢樣樣好食,d 野做得夠精,值回票價。🥰🥰