2013-07-11 37 瀏覽
見到有新開張甜品店,帶埋愛人同兩個仔去試下。侍應妹妹有禮地問我左我地幾多位後,話我地抱住個BB,叫我地坐卡位。大公子見到餐牌有柯華田奶凍,即刻話要,攪掂。太太就點左心太軟伴雪糕。我就點左芒果拿破崙伴雪糕,因見到隔離點了幾靚。期間服務員姐姐,問我地伴咩味雪糕,我地問有咩味道可以揀?講完5-6隻味後,建議我們試下番石榴味,我同太太見呢隻味比較少有,又好似幾特別咁,膽粗粗就試下。大公子個柯華田最快到左,一見到就"嘩,正",但係我心諗你都未食。大公子食了一啖後,我問佢好唔好食,佢冇出聲,只係舉起隻手指公,後來我叫佢比啖我試下,華田味道濃郁,甜度適中,真係幾好食。之後到我個芒果拿破崙,賣相幾靚,有兩個心心,分左一個比太太,皮脆、D Cream幼滑、芒果味甜濃,番石榴雪糕我覺得真係有驚喜,味道清新,好好味。最後,到太太個心太軟了,用匙羹一整開個心太軟,朱古力流心不斷流出(流心朱古力量較多),流心味濃。總括來說,甜品制作用心細緻,味道好食,服務員有禮貌、細心、耐心(因見到有一對夫婦食完甜品後,向類似老闆既人不斷問問題,起碼問左20個問題,仍很用心去逐一解答),會再去試埋其他。
見到有新開張甜品店,帶埋愛人同兩個仔去試下。

大公子見到餐牌有柯華田奶凍,即刻話要,攪掂。
太太就點左心太軟伴雪糕。
我就點左芒果拿破崙伴雪糕,因見到隔離點了幾靚。

,會再去試埋其他

心太軟、番石榴雪糕