2023-11-10 152 瀏覽
之前已經多次光顧甄甄車仔麵😽店舖食材新鮮且分量足夠,雖然配料選擇普通,但亦有超過40款,價格相宜,絕對值得一試!🔸粗麵|酸齋|南乳豬手|秘製牛筋|蘿蔔|腩汁粗麵有咬勁,搭配軟腍入味嘅酸齋、南乳豬手及秘製牛筋,味道極為滿足!店家亦好細心將麵及湯底分開上🥰值得一讚!🔸蘿蔔|紫菜|酸齋|豆卜|魚皮餃|沙嗲汁今次特別叫店員多加沙嗲汁,令湯底格外香口惹味!🫦豆卜吸收晒所有湯汁精華,魚皮餃亦好有韌勁,每一啖都好滿足!🔸生菜|菜心|金菇|日式蟹柳|上湯上湯調味較為清淡,飲完亦唔會口渴,有種屋企煲湯的感覺。🥇尤其讚賞他們的蘿蔔,清甜多汁,絕對無可挑剔!應該係全港最好食嘅蘿蔔之一,簡直好似飲緊蘿蔔汁!必叫之選!如果你喜歡清淡健康嘅感覺,甄甄車仔麵絕對是一個不容錯過的選擇!推薦給所有車仔麵愛好者!✨❤✏️整體評分:_4分💸人均消費:$50~$100📍地點: 沙田沙角街7-11號翠華花園地下6號舖

🔸粗麵|酸齋|南乳豬手|秘製牛筋|蘿蔔|腩汁

🔸蘿蔔|紫菜|酸齋|豆卜|魚皮餃|沙嗲汁

🔸生菜|菜心|金菇|日式蟹柳|上湯

✏️整體評分:_4分
💸人均消費:$50~$100
📍地點: 沙田沙角街7-11號翠華花園地下6號舖

2023-10-06
15 分鐘 (外賣自取)
  • 南乳豬手
  • 蘿蔔