今晚同媽咪去咗沙田帝都酒店入面新開嘅酒家吃晚飯,一入去就覺得環境好舒服!裝修新淨得嚟又夠闊落,枱同枱之間唔會太逼夾,坐得幾舒服,燈光柔和,啱晒一家人或者朋友聚餐,食物方面,個開心孖寶套餐真係抵食,首先個吊燒雞皮脆肉嫩,咬落去啲肉汁爆出嚟,跟住個上湯焗龍蝦真係冇得輸,龍蝦肉爽口彈牙,仲要係西澳貨,下面墊咗吸晒精華嘅烏冬,啖啖都係鮮味。黑椒牛柳粒夠晒鑊氣,金薯甜甜哋,同濃味黑椒汁出奇地夾。 最驚喜係臨尾送嘅**西米紅豆沙**紅豆煮到起沙,但又唔會太甜,西米粒粒分明,為成餐飯畫上完美句號!服務都值得一讚,啲侍應好有禮貌,換碟、斟水都好快手,埋單仲覺得抵到爛,下次一定會再嚟幫襯!

2025-06-26