2019-07-17 432 瀏覽
朋友住沙田圍,見到呢間西餐廳都開左幾耐下,一直未得閒去試,我黎開沙田就順道一齊去食左個晚餐。環境裝修挺別緻,感覺也很干淨。同普通西餐廳格調差唔多,招呼亦都好好。晚餐時段人流開始多小小,但總括環境十分乾淨舒適。同店名一樣,主食seafood and steak,餐牌上都有唔少選擇揀。小食,沙律同飲品都有供應。因為我地比較鍾意食海鮮同埋想食飯落肚,所以叫左呢個烤海鮮墨魚汁意大利飯($148)。裡面有青口,兩份大蝦同帶子,size都唔算細。上面帶一層芝士片輕輕隔開飯同海鮮。軟軟的芝士片可以拌落飯到一齊食,意大利飯味道濃郁,非常creamy。有少少芝士粉調味,但亦然食得出海鮮既味道。配上濃郁既飯底,一個飯都會食得好飽下。香辣烤雞翅($68)佢係半隻雞翼一件,食起來比較方便。雖然寫係香辣,但本人覺得辣味唔重,正常人都接受到。雞肉肉質唔老,外脆內軟,算得上開胃小食。最後叫左個甜品香橙梳乎厘($53)。香橙味好濃,暖度亦剛剛好,份量不少,兩位女生可以share同一個甜品亦覺得夠喉。的確fluffy,特色大概係特別一點既香橙味,有清新既感覺。同平時中上級西餐廳既梳乎厘級數差唔多。佢都有set

香辣烤雞翅($68)

佢都有set dinner,但今次可能因為兩位女生晚餐輕食,意大利飯亦都飽肚,大概300蚊都食得飽。下次如有機會可能會再試佢既排餐,因為見隔離食都感覺好香。

餐廳位置係沙田圍站過隨道就係,都幾就腳,如果係沙田圍附近想食一餐比較安靜又有質素既西餐,個人覺得間係一間唔錯既選擇。
2019-07-09