2006-05-20
未黎過呢度食Buffet, 佛誕前一天本想去Todai食點知冇位, 所以決定黎呢度, 好彩仲有位. 坐低問吓原黎每位$298, 呢度環境ok, service亦好熱誠.食物方面, 頭盤有青螺, 凍蝦(兩款), 凍蟹, 煙三文魚, 生蠔... 全部都很鮮味, 魚生即叫即切, 除一般的三文魚, 吞拿魚, 北寄貝, 八爪魚, 魷魚外, 竟然有鮑魚, 亦十份鮮甜美味, 壽司款式不多, 但味道不錯. 沙律方面款式不少, 很多日式及西式前菜. 熱盤有兩款蔬菜, 魚, 肉及幾款印度咖哩, 但一般我都不吃熱盤, 所以不味道如何, 但朋友說OK, 另外有燒牛排, 即淥湯粉麵同即片的片皮鴨, 不過個廚師片鴨就真係要返去再學.甜品除一般的蛋糕, 水果, 豆腐花外, 最特別係有個小型朱古力噴泉, 以一串串葡提子沾朱古力漿吃, 不過提子唔夠凍, 朱古力漿變得好立口. 有點失望是沒有Souffle, 雪糕係Ben & Jerry, 有成十幾款, 但多是含朱古力的, 只有三款(雲呢嗱, 草莓及雜莓sorbet)除外, 味道不錯.埋單原來HSBC Visa有85折, 所以每人286, 以環境, Service同食物黎
埋單原來HSBC Visa有85折, 所以每人286, 以環境, Service同食物黎講, 係近期食Buffet很滿意的一餐.