2015-09-13 2176 瀏覽
退役了。。再沒有女皇了。。一個人走到太平館,過著沒有常在心的新生活。退役,一半責任在我,回想起中間既事,開心唔開心,可以寫成一本書,食過既野,可以餵飽幾村人。。山羊座既我,喜怒不形於色,但情感100%留在心底最心處,女皇講過嘅所有野,我基本上最部記得,唔食雞奕,愛幻想,中意扮靚照相,我最部都知,只係,我外在過份冷淡,加上直腸直肚,令女皇由誤會到不快再到改變,造成今日局面,我明白我係有錯,我唔係聖人,經常做錯事。太平館我係一路都想同女皇食既一間餐廳,4年4個月12日中間都無一齊食過。經過幾十年,都無改變過氣氛,味道,待應由後生做到老,係我一路等機會表達比女皇知道我係一樣,奈何。。錯過了。入到去,我叫左個瑞士雞奕,我係想女皇試下,希望佢對雞奕睇法改變。希望佢能夠同我一齊改變現有生活,進入新階段。退役時,佢問我五年計劃係咩,當時我無答,hea佢,係因為我五年計劃全部都係為佢而寫,無佢,根本唔成事。我無辦法討論,對不起。我食隻雞奕,眼淚都同時下,乾澀既口腔,比充滿麻油既瑞士汁充斥,雞全奕我永遠都唔識點食。。所以食得好慢。淡淡的甜味,令我心裏有所慰藉。世界唔同左,最近兩個人越黎越遠,係我唔願意追
退役了。。再沒有女皇了。。
一個人走到太平館,過著沒有常在心的新生活。

世界唔同左,最近兩個人越黎越遠,係我唔願意追隨佢,定我跟唔到,不了解。

要求唔同,世界唔同,正如可能佢食完e隻雞全奕,都唔會改變到佢既睇法,咁不如黎個爽快,做男人要有主見。

女皇就話我沒主見,其實我是想讓她發揮,創造,帶沈靜既我去開拓新世界,但可能女皇走得太快。

我從來無想過改變,控制女皇,我默默地做了很多,對佢建議好似有很多要求,其實對自己更mean。而且永遠留白,讓女皇選擇。

飲埋杯鮮果汁,我要開始放下,可能永遠都唔會再黎太平館。望多望,希望e到情永在。永恒,總係令人羨慕。

我們以為深愛過 結局都不芬芳。。希望妳一齊安好,萬事小心,追到自己個夢,最緊要堅持,我永遠會喺後面,有需要會用方法幫你,胖。