2021-04-14 449 瀏覽
今日做完gym 同朋友 事但上黎搵間餐廳食個晚飯見到一e間餐廳 近近地 環境有好似幾好 某幾個食評 寫到好好食咁 諗住試下!我同朋友分別點左兩個晚餐,點知係惡夢既開始!第一個係 焗波蘿豬扒飯 e個飯外表唔差 但食落去塊豬扒 係完全冇味道 啲肉一食就知冇醃 啲飯仲要焗到好乾 即刻心諗某幾間大型快餐店 都好食過佢第二個 惡夢意式芝士烤雞大家係冰室聽到見到烤雞 賣160幾個餐 通常應該都會聯想係 烤全雞(可能係我個人問題)但係個餐一上到台 心知不妙 點解比160幾會變左雞扒既 算! 係我自己弓問題 冇問清楚 點知食左2淡塊雞扒 塊雞扒表面既炸粉 食落去係 霖晒既炸吉列魚柳既皮 好似係一早炸定 放左係到好耐未賣晒既扒最恐怖既係 明明餐牌寫住係烤 但食落去完全唔似係烤 係焗既野既味道 啲薯條都重要係霖 完全唔脆明明烤既野 應該係外脆內軟 但塊雞扒係外內都軟 就好食緊焗雞扒飯 既過啲焗雞扒但其他配菜水平 都係正常 例如個沙律、湯、方包、飲品都係正常水平 只係個主菜真係唔明 那來既勇氣開出貴個牛扒既價錢自問對食真係都唔算要求很高 但e間真係食到好嬲 嬲到食左3-4淡 就冇食賣單走人!最後希望大家唔
今日做完gym 同朋友 事但上黎搵間餐廳食個晚飯

我同朋友分別點左兩個晚餐,點知係惡夢既開始!

第二個 惡夢意式芝士烤雞
但係個餐一上到台 心知不妙 點解比160幾會變左雞扒既
算! 係我自己弓問題 冇問清楚 點知食左2淡塊雞扒

最後希望大家唔好中招 相信過啲打手食評
真係害人不淺!!

2021-04-10