2022-12-12 48 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜以江戶時代風格裝修佈置嘅日本料理🇯🇵由兩位日本福岡師傅主理,一入到嚟就俾呢度嘅環境吸引,相當有特色😍✅燒薩摩魚餅$48魚餅切開一件件,方便我地食用,魚餅嘅味道好濃,配沙律醬非常夾👍🏻✅料理長刺身盛2人前$500刺身盛會根據時令海鮮而決定,今次係深海池魚、鰹魚、油甘魚、帆立貝和北海道牡丹蝦,刺身新鮮美味,而且每一塊都魚肉都係厚切😋✅料理長時令壽司2件$180呢款壽司材料豐富,表面仲鋪上金箔,相當華麗,吞拿魚配上三文魚籽和海膽相當鮮味😋✅雞全翼一夜干$78雞全翼燒到好乾身,將肉汁縮緊,雞肉依然保持嫩滑,外皮香口😋✅A4宮崎和牛壽喜燒嚟到今日嘅重頭戲:宮崎和牛壽喜燒配棉花糖,店員會幫忙將棉花糖放上鍋上,然後用細火慢慢將棉花糖融化,見到都已經好吸引🤤壽喜燒入面嘅配料全部都好入味,最喜歡娃娃菜和菇🍄A4和牛高質好味就唔洗講,最緊要係配上生雞蛋汁,相當滋味🥩✅炸雪糕天婦羅天婦羅就成日食,但係雪糕餡都係第一次,選咗朱古力口味,外脆內軟,幾有趣嘅甜品,仲討論咗好耐到底點整🤣✅一瀧布甸布甸表面有一層薄薄嘅焦糖脆脆,布甸好香好滑溜,好滿足嘅一餐😋🐻總結彷如置
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅燒薩摩魚餅$48

✅料理長刺身盛2人前$500

✅料理長時令壽司2件$180

✅雞全翼一夜干$78
雞全翼燒到好乾身,將肉汁縮緊,雞肉依然保持嫩滑,外皮香口😋

✅A4宮崎和牛壽喜燒

✅炸雪糕天婦羅
✅一瀧布甸

🐻總結
彷如置身於日本當中,無論環境定係食物都好高質😍

📍一瀧 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓