2007-08-07
食過兩次,有d 菜式的確幾好,但有d又似乎名過於實。沙律骨︰無乜咁特別,只係炸左d 排骨再吱沙拉醬落去炸雙卜︰非常好食,食得好香脆,但不會太咸。風沙雞︰同d朋友都覺得,都係咁好食o者~ d皮係好脆,但d雞都無味o既鴨汁荷葉飯︰飯好香,鴨香同荷葉唔太覺有,飯同料的比例剛好,不會料太多,但可惜飯太濕。炒蟶子︰好好食,炒得唔太濕,夠辣,夠爽口。黃金蝦︰本人不太愛咸旦黃,有bias, so, no comment.蒜泥不肉︰好食,肉夠爽,肥瘦剛好,醬汁夠野味紅燒豆腐煲︰從未食過咁好食的,味道適中,豆腐外脆內嫰,好味!藍莓芝士餅︰本人最憎芝士,無食, 不過朋友們話ok好味,但價錢略貴。有涼粉送,本人不愛甜品,無吃,不過朋友們話略甜過頭。整體黎講,幾好,我會再黎的,但最想試豉油炒面,見好多人比comment 都話正。p.s. 見到有位食家朋友話叫風沙雞無風沙雞,但熟客有,但..風沙雞好試係要訂的,唔訂你可以去到博下有無。另外蟶子同cheeze cake 都要訂的, 下次去之前打個電話book 位同埋訂定想食的菜啦~
沙律骨︰無乜咁特別,只係炸左d 排骨再吱沙拉醬落去
炸雙卜︰非常好食,食得好香脆,但不會太咸。
炒蟶子︰好好食,炒得唔太濕,夠辣,夠爽口。
蒜泥不肉︰好食,肉夠爽,肥瘦剛好,醬汁夠野味
有涼粉送,本人不愛甜品,無吃,不過朋友們話略甜過頭。