2021-06-10 15 瀏覽
麻糬芝麻烏龍鮮奶茶🧋水墨風嘅飲品真係好特別,杯邊嘅芝麻就好似水墨畫嘅筆觸,視覺效果同餐牌幅相有99%相似,還原度甚高,真係忍唔住要影多幾張相!店員提醒飲之前記得要攪勻,我貪得意未攪勻就飲咗一啖,果然係攪勻好飲好多,因為杯邊嘅芝麻糊同烏龍鮮奶茶融合埋一齊,口感會一致啲,亦發揮到芝麻香味,底下嘅麻糬口感軟糯,整體不錯 👍日向夏橙芝士蛋糕🍰朱古力蛋糕、奶茶蛋糕、柚子芝士蛋糕都有喺其他地方見過,但係日向夏橙嘅芝士蛋糕真係好少見~cheesecake口感軟綿柔滑,日向夏橙酸酸地,味道有啲似檸檬,芝士味相對冇咁重,所以食落都算幾開胃,輕鬆ko一件蛋糕👌雖然依間係茶飲店,但係同時有賣蛋糕同埋gelato另外都設有用餐區,有一啲座位同埋幾張高枱企位,如果同朋友行開尖沙咀想搵個位傾下計,都會可以再嚟~
麻糬芝麻烏龍鮮奶茶🧋

日向夏橙芝士蛋糕🍰

雖然依間係茶飲店,但係同時有賣蛋糕同埋gelato