2021-05-20
夏日炎炎 行到攰就要飲返杯手搖杯消下暑☺️今次同朋友去咗茶墨試吓佢啲靚靚水墨畫風飲品😆舖頭都好易搵 最啱大家行商場行到攰想休息吓嘅時候買一杯都有少少位置俾大家坐喺度飲嘢 食件蛋糕飲品種類都唔少 當然主打係水墨風嘅飲品啦 有四款 每一款都好適合打卡📷除咗飲品仲有一啲蛋糕俾大家揀 咁就冇咁單調啦唔鍾意食蛋糕都仲可以揀gelato 有唔少口味我同我朋友就一人嗌咗一杯嘢飲 好靚呀😍忍唔住係咁幫佢影相我嗌左依杯麻薯芝麻烏龍鮮奶茶($39) 靚就一定㗎啦😂 佢唔係淨係得個樣 飲落去係濃濃嘅芝麻糊味 再飲多兩啖就會飲到烏龍茶嘅茶香味 估唔到兩樣嘢加埋上嚟都幾夾 麻薯口感軟糯 好有口感☺️朋友就叫咗一杯麻薯芋泥茉莉鮮奶綠($39) 我就覺得依一個佢飲落去味道比較清新 芋泥加上綠茶唔知點解有一種清甜嘅感覺走咗出嚟 芋泥方面係真材實料 會食到一粒粒嘅芋頭 加埋啲麻薯 我覺得成件事好夾 飲完都幾飽下😂最後見到啲蛋糕好吸引 就叫咗個日式奶茶蛋糕(+$28) 佢個蛋糕size比較細個 但係賣相真係幾唔錯 蛋糕質感鬆軟 有少少乾 不過忌廉都好滑 加上仲少少果仁碎 增添左成個蛋糕嘅口感 每一啖都食到淡淡嘅茶香 整體唔會
舖頭都好易搵 最啱大家行商場行到攰想休息吓嘅時候買一杯
都有少少位置俾大家坐喺度飲嘢 食件蛋糕
除咗飲品仲有一啲蛋糕俾大家揀 咁就冇咁單調啦
唔鍾意食蛋糕都仲可以揀gelato 有唔少口味
我同我朋友就一人嗌咗一杯嘢飲 好靚呀😍忍唔住係咁幫佢影相
最後見到啲蛋糕好吸引 就叫咗個日式奶茶蛋糕(+$28) 佢個蛋糕size比較細個 但係賣相真係幾唔錯 蛋糕質感鬆軟 有少少乾 不過忌廉都好滑 加上仲少少果仁碎 增添左成個蛋糕嘅口感 每一啖都食到淡淡嘅茶香 整體唔會話好甜
如果行到攰 想同朋友食個下午茶 依間都係唔錯嘅選擇