2022-11-01
抓緊Tasting week的尾巴,價錢真係超級實惠,最抵嘅係連禮拜六日都可以有lunch Menu😍($198),今次揀the optimist 環境靚而且食物質素高水準🎉Sourdough🥖水準唔錯,有麥香,重點係個蒜香牛油🧄,香濃CreamyHeritage Tomatoes 🍅 味道清新開胃,蕃茄同洋蔥仲有啲香醋醃製過,開胃前菜The Broken Egg🍳呢個係必點Item❤️,侍應俾你影完相之後會幫你撈埋,完美將雞蛋,火腿同薯仔混合,鑊底薯仔金黃香脆,有焦香感,配合埋蛋汁同火腿嘅鹹香,可以話天衣無縫😍Pumpkin Seed Crusted Salmon🐟魚皮煎得香脆,味道不過不失Iberico Secreto Pork🐷超級惹味,帶有焦香感,外層有香脆嘅感覺,豬頸肉肉質柔嫩,每啖充滿脂香感🐷,雖然有少少Heavy,都抵擋唔到佢個誘惑,有蘋果蓉可以中和一下油膩感,呢度出最好同朋友一齊share👯♀️Birthday Session🎉超有氣氛, 有waiters沖出嚟同你彈結他唱生日歌,慶生之謙🎊,Cream Catalana🍮比平時嘅焦糖燉蛋更流質,有奶香Chocolate
Sourdough🥖
水準唔錯,有麥香,重點係個蒜香牛油🧄,香濃Creamy
Heritage Tomatoes 🍅
味道清新開胃,蕃茄同洋蔥仲有啲香醋醃製過,開胃前菜
The Broken Egg🍳
Pumpkin Seed Crusted Salmon🐟
魚皮煎得香脆,味道不過不失
Iberico Secreto Pork🐷
Birthday Session🎉
Cream Catalana🍮
比平時嘅焦糖燉蛋更流質,有奶香
Chocolate Brownie🍫
有香濃嘅朱古力味,入面仲有唔同堅果👍🏻,仲有雲呢拿雪糕,Perfect