2022-12-16
尖沙咀呢間居酒屋嘅氣氛好岩同朋友黎飲酒食嘢~ 呢度嘅佈置好有和風,菜單選擇好多樣化,酒類/非酒精飲品都應有盡有~刺身我哋叫咗三文魚、左口魚裙邊、八爪魚、甜蝦~ 全部都幾新鮮,三文魚幾厚切,甜蝦好鮮甜~串燒我哋叫咗牛舌、雞軟骨、明太子雞棒、鹽燒白鱔~ 串燒燒得好香,白鱔肉質幾彈牙,明太子雞棒係雞肉同少少軟骨整成,上面加咗明太子醬好惹味~燒廣島生蠔幾大粒幾新鮮,燒菠蘿好甜又多汁~ 玉子燒蛋味香甜~汁燒16寸日本大魷魚筒,真係好大隻!魷魚夠新鮮,肉質彈牙但唔會鞋,用燒汁燒香好入味~ 櫻花蝦墨魚餅煎得很香口,清酒煮蜆好濃清酒味,蜆肉都大大粒~炸物點咗唐揚墨魚咀、大蝦天婦羅、牛肉可樂餅~ 炸物香脆可口,佐酒一流~ 食一口小吃,飲一啖令和手工啤,真係好爽~最後一人食多一個飯團(鹽味昆布/ 梅子飯糰),就夠晒飽喇~😋