2005-05-17
20050514 2.30pm跟男友尖咀午餐, 想食pizza, 見呢度門口放有下午茶同set lunch 大餐牌, 諗住平平地試下無所謂.首先, 入到去就"yaap" o左好耐手先有waiter 招呼我地, 然後先知原來假期係無set lunch 或者tea set. 都無所謂, a la carte 咪a la carte lor, 又唔係食唔起. 不過唔知關唔關我地問過有無set lunch 事啦, 佢首先係比張好細o既2人檯我地, 但係明明旁邊有幾張檯係吉o左, 係大少少o既3-4人檯, 咁就即刻問個waitress 可唔可以轉檯, 佢o既答案係"繁忙時間o的大檯唔轉得比你o架wor" 繁忙時間??? 明明幾張吉檯無人wor. 算數. 好彩後尾有張窗邊2人檯有人走就即時轉過去.2個人order o左-* 肉醬長通粉- 超級難食, 長通粉好硬煮得未夠時間, 肉醬係痴埋一舊舊而且係超淡, 好似乜調味都無落咁.* 西西里薄餅(薄批底) - 因為我有一次響銅鑼灣店食過呢個, 覺得好正, 再叫. 都係出事. 辣肉腸標曬油, 一味得個辣, 食到一手痴立立. 但係好笑在明明西西里薄餅應該係唔
2個人order o左-
* 西西里薄餅(薄批底) - 因為我有一次響銅鑼灣店食過呢個, 覺得好正, 再叫. 都係出事. 辣肉腸標曬油, 一味得個辣, 食到一手痴立立. 但係好笑在明明西西里薄餅應該係唔辣的.
* coke light
* 凍奶茶- 淡如開水.
埋單$240. 咁o既價錢早知落去stone grill 或者Habitu 無夠嬲.
service 黑面, o野又難食, 除o左海景係OK之外, 其他我會幫襯返銅鑼灣分店.
此分店black listed.