2021-03-13
相信大家對旺角三層高cafe桔梗都唔會陌生,佢嘅姊妹店Lagom Kaffe就選址九龍東,仲一開開兩間添!今晚我就去咗觀塘店,好近觀塘海濱公園,食飽仲可以慢慢行下,過個chill chill地既happy friday~餐廳喺一樓,門口有大大個等候區,亦都可以望到咖啡bar,整體感覺好色彩繽紛,咖啡bar既上方亦有大型poster妝點,其中一張有介紹唔同形容咖啡口感既詞語,好有教學意義xd餐廳用qr code自助落單,比起桔梗去櫃台落單方面,但相對亦收返加一服務費。我地7點半去到,好可惜晚餐menu既台灣牛肉千層麵已經賣晒,我地叫咗個清清地既啡菇燉飯,除咗大啡菇仲有雞脾菇,份量女仔食就啱啱好。另外見人地啲炸物拼盤咁靚我地又跟隊叫咗個炸海鮮拼盤,炸魚超級嫩滑,另外仲有炸魷魚圈同炸蝦,仲好搞笑咁有幾條炸豆角😂😂😂炸漿幾薄,wasabi味既沙律醬亦都幾refreshing,但份量太多,食到最後有啲滯。飲品方面多明尼加朱古力幾香濃,piccolo latte就偏苦,都係hazelnut latte啱我多啲