今次係第三次去食dinner buffet,因為慶祝生日,所以好想食!上一次食已經係2016年,隔咗幾年再去,質素依然令人滿意。我哋坐喺近窗位置,唔近食物枱,但我覺得都ok,個景開揚啲。6:30pm去到都唔多人,但坐坐吓就已經滿坐,所以就算平日去都係訂位先隱陣。我哋第一樣去攞嘅就係燒鵝同海南雞,因為男朋友記得佢嘅燒鵝髀係有限供應,所以一定要去攞左先。我就拎咗海南雞飯加3件燒鵝髀,廚師將燒鵝放落個爐道熱一熱先再俾我。燒鵝有啲肥,都幾香,但皮唔脆。海南雞係滑嘅,如果油飯再香d就更好食。之後就開始食凍海鮮,龍蝦正常,青口好大隻,幾嫩滑。刺身我話每款都要,廚師俾咗每款三片,好多!全部都幾好食😋。當晚嘅燉湯係黨參燉烏雞,好甘甜,好飲。最好食係鵝肝多士,每塊鵝肝有成8cm左右咁厚,口感嫩滑,夾埋件甜梨食,超正,食咗兩件。😋😋燒牛肉就個邊乾咗,中間位都嫩嘅。甜品我飲咗碗雪耳雪梨糖水同埋食咗件榛子拿破崙,兩樣都唔錯。最後侍應捧上生日蛋糕,細細件外型唔算好出色但勝在朱古力mousse好香滑。熟食隔離仲有檸檬茶可以任飲,茶味夠濃。全晚食物總括嚟講都好食,係我個人最鍾意嘅自助餐餐廳。

海南雞飯
燒鵝髀

當晚嘅燉湯係黨參燉烏雞,好甘甜,好飲。

鵝肝多士

燒牛肉就個邊乾咗,中間位都嫩嘅。

甜品我飲咗碗雪耳雪梨糖水同埋食咗件榛子拿破崙,兩樣都唔錯。

熟食隔離仲有檸檬茶可以任飲,茶味夠濃。

全晚食物總括嚟講都好食,係我個人最鍾意嘅自助餐餐廳。
2020-01-13
生日