2021-07-28 89 瀏覽
話說最近呢間潮州野重開好似出名,今日終於去左試!建議大家一早訂位,因為都比較多人!滷水鵝片🦆 HKD138本身仲掙扎緊揀邊款滷水,鵝片始終最吸引,因為啖啖肉🤪鵝味都幾出,唔鞋口,同埋佢同出面滷水鵝嘅調味有啲唔同,個鹹味係比較薄一啲,食多相對唔會甘口乾👍🏻椒鹽鱔球🐠 HKD 168唔係到到地方都有得食椒鹽鱔球,所以貪得意就叫嚟食😌水平就叫合格,冇乜腥味,不過我嫌外層唔夠脆同熱,如果可以改進一下就更好~冰鎮芥辣墨魚片🐙HKD 100呢個係招牌菜,份量都唔少,味道名不虛傳,墨魚本身爽脆,加上麻油,鮮味提升~另外仲有芥末豉油比你點,好啱夏天食☺️蠔仔粥🐟 HKD 78 (中)呢個蠔仔粥就值得再encore,因為佢方魚湯底個味好重,鹹香味好夠!本身我以為中size其實都好細碗,不過上到嚟先知道兩個人分,每個人都食到四碗,係好抵食❤️d蠔食落都新鮮!

話說最近呢間潮州野重開好似出名,今日終於去左試!
建議大家一早訂位,因為都比較多人!

滷水鵝片🦆 HKD138

椒鹽鱔球🐠 HKD 168

冰鎮芥辣墨魚片🐙HKD 100

蠔仔粥🐟 HKD 78 (中)