2012-11-09
難得同三五知己飯局, 在朋友介紹下, 第一次來光顧.其實以往食的放題質素都係麻麻地, 本著唔太期待的心態去食就算.入到餐廳, 環境不錯, 坐位也很寬敞舒適.先來刺身, 三文魚/八爪魚/鮑片/北寄貝...等等就一定會叫. 刺身擺得很精緻, 飽片很有鮮味, 三文魚都很好.叫左兩三碟刺身, 每碟都很認真擺放到一朵花咁, 美觀之餘, 新鮮度都很高.再來熱食, 炸蠔/章魚丸...., 一食之下, 估唔到真係熱到燙口, 尤其個"辣魚餅" 熱得來仲很有香料及薑味, 正就不得了.食buffet的熱食既然熱到入心, 仲要燙口, 真係很少有兼難得呀.食到中途, 仲送左碟螺片刺身. 我本來就唔太好螺, 見朋友們都力讚很好味, 我就試一件啦, 點知 真係有驚喜, 很好味. 連我唔太食螺的人都話好就真係要力讚啦.仲叫左個有機野菜沙律, 細細碟, 個汁有點酸酸的, 真係很開胃.其間服務員都很幫忙加茶及收碟, 服務態度都很好.雖然有時間限制, 但埋完單都唔會趕客走, 真係唔錯.已經很少食buffet可以有咁新鮮啦, 真係用心製作呀! ^o^總括來講, 食物新鮮度高, 服務態度好, 真係要keep住這個良好的水平
入到餐廳, 環境不錯, 坐位也很寬敞舒適.
其間服務員都很幫忙加茶及收碟, 服務態度都很好.
雖然有時間限制, 但埋完單都唔會趕客走, 真係唔錯.
總括來講, 食物新鮮度高, 服務態度好, 真係要keep住這個良好的水平, 我都仲希望下次來的時候, 還可以食到咁高質素的放題.