2020-03-30 249 瀏覽
番茄師兄 #深水埗 #黃店 💛💛💛呢間深水埗嘅黃店💛相信個個都識,又有義賣捐款,亦有免費請同路人食飯,經常大排長龍,就連而家少咗人出街都可能要排隊,而且味道都大受好評😆。佢哋主要以蕃茄湯底🥫作為賣點,再有唔同嘅配料、麵底揀。最受歡迎莫過於佢哋嘅牛肉🥩滑蛋🍳。麵方面亦有米線、上海麵、烏冬等等🍜如果唔想食咁多澱粉質仲可以揀生菜底添🥬!另外唔鍾意食蕃茄嘅朋友都可以選擇魚湯。當日分別帶咗兩碗面🍜🍜兩款都係蕃茄湯底,同樣配有兩舊蕃茄,湯底方面少少稠,都幾掛湯,味道係微微帶甜嘅蕃茄湯底,唔會覺得酸,都唔錯。滑一滑牛肉米線🥩🍳$48無可否認佢嘅滑蛋🍳的確好正!超級滑脫脫,加上少少牛油香氣,真係應該要加錢要多幾隻滑蛋!另外滑牛、米線份量都幾多,的確係抵食之選!帶子牛脷生菜底🥩🥬$68有兩大粒帶子,配上多塊厚切牛脷,啖啖好正,特別欣賞佢嘅牛脷真係好淋🤩仲要啲生菜索番茄汁之餘,仲有少少鑊氣,健康得來又好味。味道: 4/5性價比: 4.4/5又黃又抵食,難怪有咁多人支持!未食過嘅記住支持下!提一提,始終餐廳多人,侍應都幾忙,如果要排隊就自己喺牆上填寫人數,在自己寫返個Number。
番茄師兄 #深水埗 #黃店 💛💛💛

滑一滑牛肉米線🥩🍳$48