2021-05-22
前日中午屋企人無煮飯,諗住出街搵嘢食,近近地嚟到呢間主打燒鵝嘅餐廳食個lunch~佢有午市套餐,大概五十零蚊就有燒味飯,仲有杯嘢飲🧃燒鵝飯大概百零蚊,感覺都唔錯~白切雞飯$52新鮮嘅白切雞,食落肉質幾嫩滑,調味幾好,咬落啖啖肉,食得幾滋味~叫咗雞髀都係加$10,有大大隻雞髀🍗燒鵝髀瀨粉$98嚟得呢間主打燒鵝嘅餐廳,梗係唔少得食佢嘅燒鵝啦~一大碟燒鵝,香脆嘅燒鵝皮,仲有好Juicy嘅燒鵝肉~皮脆多汁,一咬就有好多肉汁流出來,好豐富嘅感覺~因為我鍾意食瀨粉,咁啱見到佢可以配瀨粉,梗係要食吓佢嘅瀨粉~好爽口,配埋燒鵝好夾 欖菜肉鬆炒四季豆$88肉鬆炒四季豆炒得好有鑊氣~四季豆食落覺得好鮮甜,仲有好多肉鬆粒粒,幾鍾意佢嘅配搭~一大碟都食唔晒,好飽肚!阿華田脆脆加$10跟餐只需要加$10就有一大杯阿華田脆脆特飲~好靚,好值得打卡!表面有好多cream,仲有阿華田脆脆粒粒,食落好脆,叫咗少甜已經幾甜,不過好好飲~
白切雞飯$52
燒鵝髀瀨粉$98