2022-12-30
去開佐敦睇醫生,見到呢間新開車仔麵,好多選擇揀咁,就試一試啦😗.揀左一個招牌八寶($58)😜唔使搞到選擇困難🤟🏻另外叫左個自選三餸麵($51)👇🏼..✨招牌八寶✨食車仔麵最好就係有得亂溝埋d汁😆揀左咖喱+辣汁+腩汁🍜💦.✨入面最好食係雞翼🐓炆到好淋好入味😋個汁都係正常發揮,幾好味🤤不過,豬皮就麻麻地,食落偏韌😕同埋蘿蔔有少少渣🤧個陳皮魚蛋都唔係真陳皮魚蛋..✨自選三餸麵(瀨粉+鮮蝦雲吞+蠔油冬菇+牛柏葉;清湯+腩汁).✨呢個比起八寶麵就失望好多🙁首先,蔥花都未免俾得太少喇掛🙈🙈得五六粒,不如唔好俾🙈牛柏葉無乜味道(不過可能因為我叫左清湯)🥺冬菇好濃郁冬菇味,但食唔出用蠔油炆過🍤而鮮蝦雲吞入面食到有成隻蝦,無論味道同口感上都係正常.✨另外值得一講就係本身好開心有瀨粉叫,因為而家唔係太多地方有得食🍜但一夾起就有d失望,因為佢係介乎米線同真瀨粉既質感,唔係食開果隻好難夾起、好滑捋捋果隻真瀨粉🫤.✨對比起自選車仔麵,招牌八寶麵抵食好多👍🏻店員服務都幾好,去開附近唔個食咩好都可以去吓
✨招牌八寶
✨食車仔麵最好就係有得亂溝埋d汁😆揀左咖喱+辣汁+腩汁🍜💦