2023-12-14 484 瀏覽
叫咗個五寶面,又貴,份量又少,湯底淡而無味,白烚蘿蔔完全冇味,豬腸得嗰兩三粒,豬紅完全唔入味,豬皮白曬曬又硬又係唔入味,湯底又淡,加咗所謂嘅秘製辣汁,完全都係淡而無味,我諗佢都係諗住等執笠,絕對冇下次.
2023-08-17 774 瀏覽
好食,湯底幾好,感覺無味精,食完無話成晚要飲水,整體製作認真,不過某啲餸份量少咗啲,可改善。見過老闆向食客查詢對食物質素的意見!感覺良好,老闆仲有主動比客試食!
  • 將神招牌八寶
2023-04-20 833 瀏覽
其實多次在中午經過這間車仔麵,但都大多人排隊,所以都冇機會試下。這晚路經見冇乜人,有位就入去食番個車仔麵做晚餐啦!叫了一個咖哩5寶麵-48元,另一個招牌8寶麵-58元,下午2:30後88折,價錢都幾底!可以一次過試吃很多種餸。咖哩都幾香,湯汁都幾夠濃味,豬腸唔係幾臭,沒有太多肥膏。豬皮入味,豬紅、雞翼、蘿蔔都正常,魚蛋就麻麻!流心蛋唔錯,最期待的咖哩魷魚🦑就失望!唔夠林,是硬身不是爽口!不過整體而言,以坊間車仔麵的質素比較,是中上水準。不過一個麵唔飽,建議大食的男生要兩個麵才夠呀!

招牌8寶
咖哩5寶
2023-03-28
招牌8寶
咖哩5寶
2023-04-19 559 瀏覽
一間極之「冇心」經營嘅店舖,同一個外賣order,我叫小辣粗麵,佢可以比咗中/大辣,另外一個叫中辣幼麵,佢比咗唔辣!最大問題係,叫走蔥而佢竟然比咗勁多蔥,我第一幫親,應該冇野得罪佢丫!唔通D伙記有心想老闆執笠?咁冇心做,點會有下次呀
外賣送餐
2023-04-12 581 瀏覽
將神,,諗起”我和殭屍有個約會“🤣佐敦開咗間車仔麵叫將神🍜今日lunch叫咗碗依度”人氣咖哩五寶”配薯粉,平時多數食麵或者米粉,突然想食薯粉,薯粉口感煙韌,不錯,,有我最愛嘅魷魚同埋蘿蔔,豬紅,咖哩豬皮,豬大腸,,魷魚真係勁爽勁彈牙,豬大腸好彩沒有洗唔乾淨嘅臭味😅蘿蔔就好甜好淋,食落唔會有渣!再加埋佢哋自家製嘅魔鬼辣椒醬及辣椒菜脯粒,一啖湯一啖薯粉,吸收湯嘅精華,正👍$+9配(一杯冰凍嘅凍奶茶) perfect😋我落order唔記得叫佢多葱,後來我先叫佢加多D蔥,都好樂意加畀我,沒有黑面,仲問夠唔夠?幾好服務態度😅
將神,,諗起”我和殭屍有個約會“🤣
佐敦開咗間車仔麵叫將神🍜
薯粉口感煙韌,不錯,,有我最愛嘅魷魚同埋
蘿蔔,豬紅,咖哩豬皮,豬大腸,,魷魚真係
勁爽勁彈牙,豬大腸好彩沒有洗唔乾淨
嘅臭味😅蘿蔔就好甜好淋,食落唔會有渣!
再加埋佢哋自家製嘅魔鬼辣椒醬
及辣椒菜脯粒,一啖湯一啖薯粉,吸收湯嘅精華,正👍
$+9配(一杯冰凍嘅凍奶茶) perfect😋
2023-04-12
食物物價太貴,亦未能以手藝彌補性價比。$10滷水糖心蛋,5夠入味,蛋黃熟得滯$10 金菇菜,出面超市10零蚊3包好閒,做食店批量入貨會平啲,但10蚊 佢地比嘅份量似1包裡面的1/6左右,計到食物成本壓到幾低$14牛腩,碎腩偏多得幾舊係1舊舊有番啲咬口>湯底無特別>有得簡5好坐入面凹位座位(其他位正常),員工5會特登take care呢啲位,落單通常要自己行出位>枱邊配料 有辣椒油,辣菜脯,叫做比出面好但係成餐3餸連野飲收$55,一啲特別都無嘅車仔麵,雖然大家可能會諗食舖租都慣左啦。但係間野附近又有食街譚仔,越南等等野,價錢差5多,有等選擇正常下次會簡其他~
食物物價太貴,亦未能以手藝彌補性價比。
$10滷水糖心蛋,5夠入味,蛋黃熟得滯
$14牛腩,碎腩偏多得幾舊係1舊舊有番啲咬口
>湯底無特別
>枱邊配料 有辣椒油,辣菜脯,叫做比出面好

2023-03-16
2023-03-16 207 瀏覽
搬來佐敦後,我久唔久都會去食下。 因為可以轉菜底,低碳飲食吖嘛。瑞士雞翼,一啲都唔甜,其實係滷水雞翼。 自稱牛筋做得出色,俾啲牛筋碎我。 咖喱豬皮,煮到林晒。 自稱自家製韭菜水餃做得好,皮都爛晒。 唉! 我唔再幫襯了。
唉! 我唔再幫襯了。
2023-02-17 210 瀏覽
之前同同事約好試下呢間車仔麵,對佢有啲期望,點知最後食完係失望帶定頭盔先,以下內容純屬個人意見。希望呢篇文可以鞭策店主做好啲!做食客生意唔係一次就算,做得好食先會有食客翻兜!————————————————————————我同同事每人叫一碗,啲餸會share。第一碗嘅餸係菜心($10)、蘿蔔($10)、小花菇($13)。第二碗嘅餸係溏心蛋($10)、豬紅($12)同美味酸齋($12)。讚:唯一欣賞係菜心,夠甜。改善地方:1. 可能依家百物騰貴,酸齋$12 得兩嚿之前係同區囍x車仔麵講緊$10 有4嚿咁上下。2. 小花菇未浸得淋就醃,食落好硬,size又真係同名一樣,「小」,寧舍的骰好似有5-6粒。3. 蘿蔔冇乜味4. 溏心蛋都一般

————————————————————————

我同同事每人叫一碗,啲餸會share。

讚:唯一欣賞係菜心,夠甜。
改善地方:
1. 可能依家百物騰貴,酸齋$12 得兩嚿
之前係同區囍x車仔麵講緊$10 有4嚿咁上下。
好似有5-6粒。
3. 蘿蔔冇乜味
4. 溏心蛋都一般
唐心蛋係普通烚蛋,蛋黃竟全熟咖喱三寶最差勁👎🏿羅白完全唔入味,豬皮還可以,魚蛋都係好普通,比街邊更差。奶茶都唔好飲,連洗碗阿姐都冇,水吧一腳踢,杯感覺好唔乾淨一定唔會再食!
唐心蛋係普通烚蛋,蛋黃竟全熟

奶茶都唔好飲,連洗碗阿姐都冇,水吧一腳踢,杯感覺好唔乾淨

一定唔會再食!

2023-02-01
♡ 高性價比|將神車仔麵♡-我一向都對車仔麵情有獨鍾☺️繼上次去完大角咀食車仔麵今次又黎到柯士甸近佐敦附近 搵到一間性價比高嘅車仔麵👍麵底都有幾多選擇 例如粗幼麵 番薯粉 公仔麵 米線等等 滿足唔同人嘅口味。至於醬汁就有三種 分別係招牌咖喱 秘製辣汁 同埋四川麻辣。- ♡ 人氣咖喱五寶 ♡ $48入面有豬皮、豬紅、辣魷魚、豬大腸同蘿蔔,全部都係我最鍾意食嘅😋魷魚🦑爽口彈牙 豬皮亦都好入味 -♡ 將神招牌牛魔王 ♡ $58作為牛魔王嘅我 一定要點埋呢一個入面有牛筋、牛腩、牛丸、金錢肚、肥牛、牛柏葉~ 一個價錢有晒咁多樣嘢,真係勁抵食 🤣-❥#⇢店鋪資料:將神車仔麵 (佐敦)佐敦上海街13號地舖#-#柯士甸 #佐敦美食 #香港車仔麵 #hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
♡ 高性價比|將神車仔麵♡
我一向都對車仔麵情有獨鍾☺️
繼上次去完大角咀食車仔麵
今次又黎到柯士甸近佐敦附近
搵到一間性價比高嘅車仔麵👍

麵底都有幾多選擇
例如粗幼麵 番薯粉 公仔麵 米線等等
滿足唔同人嘅口味。
至於醬汁就有三種 分別係
招牌咖喱 秘製辣汁 同埋四川麻辣。

♡ 人氣咖喱五寶 ♡ $48

入面有豬皮、豬紅、辣魷魚、
豬大腸同蘿蔔,全部都係我最鍾意食嘅😋
魷魚🦑爽口彈牙 豬皮亦都好入味
♡ 將神招牌牛魔王 ♡ $58

作為牛魔王嘅我 一定要點埋呢一個
入面有牛筋、牛腩、牛丸、金錢肚、肥牛、牛柏葉~
一個價錢有晒咁多樣嘢,真係勁抵食 🤣

#
⇢店鋪資料:
將神車仔麵 (佐敦)
佐敦上海街13號地舖

#

#柯士甸 #佐敦美食 #香港車仔麵

2023-01-29 148 瀏覽
《抵食豐富車仔麵🍜》———————————————-#將神車仔麵 🧑‍🏭-呢間車仔麵小店款式多元,經濟實惠,都幾抵食😚而且環境寬敞光猛,地方乾淨企理,幾唔錯😙-👑 將神招牌八寶唔想諗,有選擇困難症嘅可以嗌呢個八寶麵,裡面包咗豬腸、豬皮、豬紅、咖喱、陳皮、魚蛋、瑞士雞翼、糖心蛋、蘿蔔同辣魷魚🦑,十分豐富~加埋招牌咖喱汁,非常惹味🥰-🍜 五餸麵另外亦可以自選菜式,我哋揀咗豬骨濃汁貢丸、墨魚腐皮卷、南乳豬手、滷水腩片同自家製韭菜餃,特別推薦豬手,超大舊,份量十足,配搭沙嗲汁,香濃美味😋-⭐️價錢參考:將神招牌八寶: $58豬骨濃汁貢丸、墨魚腐皮卷、南乳豬手、滷水腩片、自家製韭菜餃沙嗲瀨粉:$77🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$80
《抵食豐富車仔麵🍜》
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$80
2023-01-27
2023-01-27 127 瀏覽
原諒我不飢放縱愛食油,近排食得太放肆,荷包減磅換來脂肪進脹,呢晚都係食返碗車仔麵沉澱吓自己佐敦呢間車仔麵店好企理,食得簡單但唔兜踎每次諗食咩餸真係諗到胃縮,嗌個招牌組合可止頭痛。招牌八寶有豬腸、豬皮、豬紅、咖喱陳皮魚蛋、瑞士雞翼、溏心蛋、蘿蔔同辣魷魚份量都幾多,滷水夠味,蛋夠綿魷魚夠爽,索晒秘製辣汁嘅香味,每一樣餸都好香口,瀨粉彈牙,又容易夾想食盡牛嘅唔同餸,小朋友先要揀,牛魔王全部都要,有齊牛腩、牛筋、牛骨濃汁牛丸、牛柏葉、金錢肚同肥牛牛丸彈牙,牛柏菜爽口,牛筋腩又好腍,河粉唔散又夠綿彈雲吞冇諗過炸得咁脆薄,咬落嗦嗦聲,餡料好有肉香,點汁食更開胃油菜幾新鮮,翠綠夠健康

佐敦呢間車仔麵店好企理,食得簡單但唔兜踎

將神招牌八寶

將神招牌牛魔王

牛丸彈牙,牛柏菜爽口,牛筋腩又好腍,河粉唔散又夠綿彈

炸鮮蝦雲吞

油菜

油菜幾新鮮,翠綠夠健康
2023-01-26
將神招牌八寶
炸鮮蝦雲吞
油菜
2023-01-26 157 瀏覽
平時呢間車仔麵晏晝好多人幫襯,今晚咁啱經過,發現有位,於是即刻入去食。呢度餸嘅選擇非常之多,入面有好多好多都係我鍾意食嘅嘢,而且醬汁方面都好多選擇。湯頭好好飲,食完完全唔口渴,個秘製辣汁一食真係會上癮!餸嘅味道都好穩陣,全部都好食,雞翼好入味,而且肉質好嫩,金錢肚同牛筋都好出色,自家嘅雲吞入面肉同埋蝦嘅分布係一半一半,好足料!金菇牛肉卷賣相雖然平平無奇,但係出奇地好食,唔知用咗啲咩醬汁去整,食完一碟好想再encore。好少食到啲咁高質嘅車仔麵,而家而且環境舒適,坐得好舒服,舖頭好企理,好乾淨,打破咗我對車仔麵既既一貫印象!

平時大家有冇食開車仔麵? 我地就好少食嘅 因為食過啲麻麻地嘅車仔麵😩 但呢日食到間車仔麵😋😋 我覺得真係幾好食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 仲有沙嗲濃汁 正到爆🐷🐷.🐷將神招牌八寶 👅8.5/10 $58呢個招牌八寶好大碗 我就叫左蕃薯粉 真係正 索到啲湯 薯粉係最正嘅🙆🏻‍♀️碗麵啲料都係超足 有豬腸、豬皮、咖哩陳皮魚蛋、瑞士雞翼、糖心蛋、蘿蔔、辣魷魚🦑啲碗料都好多 同埋成碗野大大份🐷 蘿蔔真係大大舊😂😂 非常大舊 有兩舊咁多😌 魷魚好爽口🦑 魚蛋有3粒 唔係超大粒 但有3粒 都ok吖 雞翼唔會細細隻🙆🏻‍♀️ 豬皮豬腸爽口冇腥味😋仲有 我要左沙嗲濃汁 香到爆‼️‼️‼️ 好香花生味😋😋 極推😋😋😋 超超超好食🤩🤩.🐷將神招牌牛魔王 👅8/10 $58牛丸好好食‼️ 牛丸好好食‼️ 牛丸好好食‼️重要的事梗係要講三次架啦🤤呢碗碗料包括 牛腩、牛筋、牛骨濃汁牛丸、牛柏葉、金錢肚、肥牛🐮我地呢碗係叫菜底🥬 平衝一下!😂😂😂佢個牛丸 香到呢🤩🤩 牛筋幾爽口🤤 牛腩唔會太肥🙆🏻‍♀️ 金錢肚同牛柏葉都好爽口 肥牛都唔錯 正正常常 幾香咁啦🙆🏻‍♀️.🐷滷水三寶 👅8/10 $24呢個三寶有豬腸、瑞士雞翼、豆腐豬腸同岩岩碗面

🐷將神招牌八寶 👅8.5/10 $58
🐷將神招牌牛魔王 👅8/10 $58
牛丸好好食‼️ 牛丸好好食‼️ 牛丸好好食‼️
重要的事梗係要講三次架啦🤤
我地呢碗係叫菜底🥬 平衝一下!😂😂😂
🐷滷水三寶 👅8/10 $24
呢個三寶有豬腸、瑞士雞翼、豆腐
豬腸同岩岩碗面裡面嘅一樣都係咁爽口 瑞士雞翼比麵裡面嘅更香啲 但細隻少少的😂 豆腐索曬啲香味最正🤤
大家可以去試下 八寶寶係好大碗 叫薯粉會好飽 超正😋😋 唔講了 夜晚 打打下食評又想食佢個沙嗲汁了😋😋
2023-01-19 72 瀏覽
突然間想食車仔麵,之後上網到依間餐廳係附近,咁就同老公去睇下。餐廳裝修幾靚,佢畫左d傳統車仔麵情境,好香港味,車仔麵黎講佢地環境都算極乾淨,檯面仲有自家製嘅辣菜脯。見到點餐紙種類都多,特別係佢必食嘅喇沙湯底好想試,不過可惜賣哂。因為我地太肚餓嘅關係都叫左好多款小食。如果有選擇困難嘅唔擔心,可以點招牌套餐,我依碗係將神招牌牛魔王。入面咩都有d,特別佢地嘅牛丸非常好食。另外一碗我就點左自選腩汁底,特別嘅有佢地嘅貢丸,味道都好濃味。希望下次可以食到佢哋嘅喇沙湯底
車仔麵黎講佢地環境都算極乾淨,檯面仲有自家製嘅辣菜脯。

希望下次可以食到佢哋嘅喇沙湯底
咖哩三寶