2021-10-01 124 瀏覽
星期五肥雞同朋友去將軍澳行街,經過住宅區嗰邊, 見到the pizza big, 朋友介紹佢啲pizza好正宗, 肥雞一定要去試下。 前菜嗌咗蘋果白酒煮青口, 酒味香濃, 青口肥大新鮮, 配埋覺得 煙韌麵包, 麵包點汁一流。 pizza嗌咗墨西哥香料大蝦薄餅, 一嚟到肥雞簡直嚇咗一跳, 因為份量真係十分之夠。 新鮮嘅蕃茄配上芫茜墨西哥香辣嘅香料, 灑系鋪滿大蝦嘅pizza上面, 佢嘅餅皮烤得非常之香脆, 每一啖都充滿咗身喇番茄嘅酸甜同埋芫茜味, 配埋大蝦嘅彈牙口感, 鍾意食辣嘅朋友唔好錯過。 嗌多個威靈頓牛扒配薯條, 牛肉彈牙, 配上香濃嘅肉汁, 認真唔錯。 肥雞要讚佢嘅薯條, 真係好出色 甜品就嗌咗佢出名嘅signature tiramisu, 呢個甜品非常之正宗, 浸咗咖啡嘅脆餅, 連埋香甜忌廉, 真係幾好。 呢一餐食雞同朋友食得非常之開心, 有機會再去encore。
呢一餐食雞同朋友食得非常之開心, 有機會再去encore。
2021-09-27