2022-05-05
好耐無食過烤肉,今日係旺角同fd行完街就搵咗呢間係兆萬上面嘅韓式烤肉放題,間店裝修同韓國嘅店好似,座位都好多,入嚟真係似去左韓國!佢有分三個級別,我哋就食大君級別嘅,大君級別嘅種類其實都唔少,豬雞牛都應有盡有,牛嘅部份佢都細分咗好多個部位供應,全部都調好曬味!但講到嚟食韓式烤肉又點會無呢個必食嘅五花腩呢,油脂分布唔差,食落好香口!啲肉質大致上都係幾新鮮,肉醃得都好入味,配搭埋啲小菜同生菜包埋食真係一流!其中呢個大君級別都有海鮮可以點,有虎蝦,帶子扇貝,鰻魚等等,虎蝦隻隻都好大隻,食落都好新鮮!鰻魚都好入味,帶子就偏細隻少少但都幾甜口!另外佢除咗烤肉同海鮮之外,佢都有提供小菜同好多種類嘅熟食,其中必不少得韓國炒粉絲,炒年糕同埋石窩飯等等,呢啲都係任食嘅!仲有海鮮煎餅等等。全部都好地道,同平時係韓國餐廳食到嘅無太大分別!如果再想食豪啲可以升級食呢個世子/國王Level,種類會更多選擇!一定有你岩食嘅menu👍🏻👍🏻!
油脂分布唔差,食落好香口!