2020-09-13 139 瀏覽
之前疫情比較嚴重,都大大減少咗出街食飯嘅意欲,見呢排疫情開始緩和, 一於試下想食咗好耐嘅渝味曉宇重慶火鍋!環境:餐廳位於商業中心較高嘅樓層, 一出𨋢就係店舖,地方唔算話太大,但係裝修都算精緻,感覺上都會坐得幾舒服,佢仲要有地方畀你擺袋,咁就唔怕整污糟同埋整到有味道啦!食物:食物選擇唔算特別多,但係我都唔打算逐樣評論,哈哈!整體嚟講食物質素都算中上, 而且湯底方面選擇亦都唔多,分別有重慶最出名嘅九宮格同埋鴛鴦鍋選擇,而辣度方面就有重慶辣同普通,我哋當日選擇咗重慶辣,食落感覺的確比香港其他重慶火鍋館辣度較大,但係都尚可接受。 其他廢話唔多講喇,咁耐冇出嚟食飯,特別係重慶火鍋,今次一試,只有一個字,正!

環境:

食物: