2019-10-10 0 瀏覽
第二次到渝味曉宇食午市火鍋,今次去咗尖沙咀分店,選擇午市去食係因為佢做緊午市免湯底優惠。兩個人去食就慳左成$80,可以多點兩個餸。餐廳坐落在19樓坐在窗邊位置可以看到維港景色,景觀不錯。自己唔算好食得辣,但係佢哋嘅麻辣火鍋湯底辣得來唔會令喉嚨唔舒服,鴛鴦鍋都唔使額外加錢。坐低冇耐服務員就會送你一碗「糖水」,係紅棗雪耳佢解釋先食呢個糖水令到個胃舒服啲唔會因為食辣野傷胃。我地點左山珍菌+普通辣湯鴛鴦鍋,山珍菌鍋內有多款不同菌,連猴頭菇都有。因為想食多種不同類型嘅食品所以每樣都只係點了半份,「曉宇手打三寶丸半份」半份只有三粒分別是蝦丸墨魚丸及牛肉丸,真材實料但是三粒真是有啲少,「重慶耗兒魚」這是我最喜歡的重慶火鍋材料,就算煮久了都不會太老,記得上次有三條的份量但今次只有兩條了,「香鹵豬大腸半份」雖然看似小小的一碗但是份量也挺多的,這個要煮久一些,鹵大腸吸收了湯汁的味道很好吃。「晓宇嫩牛肉半份」許久沒有吃過嫩牛肉了,跟我兒時的印象差不多嫰嫰滑滑,是我喜歡的,但切得有點碎。「鮮鵝腸半份」也是用小碗裝着其實份量也不算太少但是沒有放在架上那麼吸引,要記緊滾一下便要吃了,放久了會找不到他呢!「特色迷你
兩個人去食就慳左成$80,可以多點兩個餸。
餐廳坐落在19樓坐在窗邊位置可以看到維港景色,景觀不錯。

坐低冇耐服務員就會送你一碗「糖水」,係紅棗雪耳
佢解釋先食呢個糖水令到個胃舒服啲唔會因為食辣野傷胃。

因為想食多種不同類型嘅食品所以每樣都只係點了半份,
「曉宇手打三寶丸半份」
「重慶耗兒魚」
「香鹵豬大腸半份」
「晓宇嫩牛肉半份」
「鮮鵝腸半份」
「特色迷你燕餃半份」
這個很好吃,因為每一粒燕餃都是如拇指一樣大少,小碗內已經裝有差不多20隻餃子,肉皮薄薄的包裹著豬肉餡,無論是清湯還是辣湯也很好吃
「皇帝菜半份」這個幾新鮮
我吃火鍋一定要點「香菜半份」,吃到中段吃點香菜會有種清新一點的感覺
「鮮竹笙半份」
把辣鍋的精粹緊緊的吸住
「牛骨髓半份」
處理得很好沒有怪味,也是辣鍋的良伴
整體食物質素也不錯但是今次覺得每樣份量也比上月吃的時候少了一點,但係其實越兩個人吃也是足夠的。
  • 鴛鴦鍋
  • 曉宇嫩牛肉
  • 重慶耗兒魚
好耐無同班兄弟打邊爐,都好耐無食過重慶邊爐,果鋪辣癮起,所以今次嚟到「渝味曉宇」醫一醫五臟廟。大骨滋補鴛鴦鍋+重慶辣個滋補湯底幾好飲,值得一提嘅喺舊豬骨其實仲有好多肉喺上面,🤤🤤啱晒我呢d啜骨一族。同行幾位兄弟一致認為呢道嘅麻辣鍋好好食,d辣慢慢滲出嚟好過癮。美國安格斯優質肥牛睇落牛肉雪花脂肪分佈都幾靚,食落都好重牛味。值得一提嘅喺牛肉唔會散開一塊塊,證明唔喺雪藏好耐嘅疆屍牛👍👍。美國桶肥蠔呢道嘅桶蠔好出色,夠肥美又鮮,仲要無異味。口感方面無霉口,證明唔喺倉底貨嚟。牛骨髓第一次食牛骨髓,感覺幾有趣,好似食豬腦咁。本身牛骨髓無咩味,所以同麻辣湯底超夾。美國優質肥牛粒肥牛粒好食到😂😂個個喺道搶。咬落去肥牛粒爆晒油脂,成個口腔都充滿牛油香味🤤🤤🤤,一口一粒真喺啱啱好。迷你燕餃個燕肉餃比想像中出色👍皮薄,肉甜。配辣辣湯底食非常夾。不過同樣一口一粒,個人覺得肥牛粒吸引好多😂😂。黑豚腩肉雖然黑豚腩肉平時打邊爐都有,但想講下呢道嘅腩肉比較肥d。果種肥感覺似喺煙肉咁,油狀嘅,唔喺一舊舊肥脂。個人覺得配麻辣火爐好夾,因為好重油脂味,但同港式清湯邊爐可能唔太夾。其實仲叫咗一d香港人打邊爐必叫嘅食品,例如:

大骨滋補鴛鴦鍋+重慶辣

美國桶肥蠔

牛骨髓

美國優質肥牛粒

迷你燕餃

黑豚腩肉

其實仲叫咗一d香港人打邊爐必叫嘅食品,例如:桂花珊瑚蚌雙拼、鮮鵝腸、午餐肉、手打蝦滑、手打墨魚滑、蟹柳、韭菜豬肉水餃、稻庭鳥冬、黃金菇

最後仲有碗糖水食,中和下口腔嘅麻,正正正👍👍。

因為今日真喺太旺場😭😭想食嘅黃喉賣晒,唯有下次再嚟食過。
2019-09-20
  • 美國優質肥牛粒
2019-09-24 552 瀏覽
秋意越來越濃 是時候去吃火鍋渝味曉宇被選為重慶火鍋的代表(舌尖上的中國)當然要試一下 重點是不用回大陸吃不過當晚尚未看見有人叫九宮格麻辣大紅鍋.鴛鴦鍋🔴⚪️任選湯底$38第一次來不敢吃太辣 怕接受不了重慶的程度🍄山珍菌湯鍋種類&份量很多 連猴頭菇都有!可以當成一款素菜了 湯底好鮮甜🌶普通辣湯其實一點都不普通😹好多辣椒花椒吃起來很麻很香 時間久了就愈來愈辣喜歡辣的可以直接挑戰重慶辣湯.美國安格斯優質肥牛🥩由於得兩個人 只叫了半份5-10秒就可以吃 挺滑 油脂分佈不錯.桂花珊瑚蚌雙拼👍🏻個人十分推薦這個 一次過可以品嚐兩種口感白色的就滑嘟嘟的 紅色的則爽口彈牙.稻田毛肚🐄每一塊都很大的 煮兩分鐘後就變小了吃起來很爽口 香港很少地方有這個質素.鮮鵝腸🦆洗得好乾淨 沒有甚麼異味大概一分鐘就可以吃 滑滑的跟之前在大陸吃的差不多水準.手打蝦滑👍🏻每次吃火鍋都會叫蝦滑這家的蝦滑真的很吃得出是手打十分彈牙 還有很多蟹籽 口感豐富.渝味手打三寶丸👍🏻三寶是指墨魚丸 牛丸 和蝦丸當中蝦丸比較出色 味道跟蝦滑不同偏向蝦肉雲吞的調味 值得叫的一款配料.最後還送了甜品 是雪耳紅棗湯清辣下火 又能解辣🙈吃光光p.s
秋意越來越濃 是時候去吃火鍋
渝味曉宇被選為重慶火鍋的代表(舌尖上的中國)
當然要試一下 重點是不用回大陸吃
不過當晚尚未看見有人叫九宮格麻辣大紅鍋
鴛鴦鍋🔴⚪️任選湯底$38
第一次來不敢吃太辣 怕接受不了重慶的程度
🍄山珍菌湯鍋
種類&份量很多 連猴頭菇都有!
可以當成一款素菜了 湯底好鮮甜
  • 極品鵝腸
  • 桂花珊瑚蚌雙拼
  • 手打蝦滑
  • 手打三寶丸
有番梘店推出回收月餅盒換洗面皂,加上廣東道有大品牌開倉,所以順道在這區午餐。 看到這家熟悉的名字,是那有名的重慶火鍋。在清邁食了數天火辣辣的泰北美食,現在又想食辣了!幸好小米記得這家紅色火鍋店!來到火鍋店,才知道推出午市火鍋優惠:每位免38鍋底,抵左! 下單後,小米竟然自動穿上圍裙。看來小米記憶力很強呢! 看到這個維港景觀,小米就問IFC & 天星碼頭在何方。不就是在那個摩天輪附近。 紅白的銅盤鍋底先到,再慢慢等其他食材呈上。自己先調校醬料:醋+芝麻油+蒜+蔥花!  麻辣牛肉 早已經提醒小米,麻辣=好辣。小米卻堅持點這款牛肉!灼熟後,小米覺得好辣,要馬上飲雪耳糖水來解辣。 既然是小米點的,就交由小米一人負責 : 食曬佢。牛心椗  本身是没有味道,表面平滑難以掛汁,所以放在紅湯裡。 重慶炸酥肉 外脆內軟炸酥肉,可即食,也可用作火鍋。肉條伴有粒粒花椒,但花椒味道不大明顯! 大刀牛肝  本身很喜歡肝臟的食物,無奈近期生豬供應有限,豬膶也受影響。而看到餐牌的牛肝,馬上雙眼發光了! 牛肝,我來也。 切成一大片。難怪叫做<大刀牛肝>。 把大大塊牛肝跟蛋黃拌勻,然後調至細火,以慢煮來浸熟牛肝。 浸熟
看到這家熟悉的名字,是那有名的重慶火鍋
在清邁食了數天火辣辣的泰北美食,現在又想食辣了!
幸好小米記得這家紅色火鍋店!
來到火鍋店,才知道推出午市火鍋優惠:每位免38鍋底,抵左!
下單後,小米竟然自動穿上圍裙。
看來小米記憶力很強呢!
看到這個維港景觀,小米就問IFC & 天星碼頭在何方。
不就是在那個摩天輪附近。
紅白的銅盤鍋底先到,再慢慢等其他食材呈上。
自己先調校醬料:醋+芝麻油+蒜+蔥花!
麻辣牛肉
早已經提醒小米,麻辣=好辣。
小米卻堅持點這款牛肉!
灼熟後,小米覺得好辣,
要馬上飲雪耳糖水來解辣。
既然是小米點的,就交由小米一人負責 : 食曬佢。
牛心椗
本身是没有味道,表面平滑難以掛汁,所以放在紅湯裡。
重慶炸酥肉
外脆內軟炸酥肉,可即食,也可用作火鍋
肉條伴有粒粒花椒,但花椒味道不大明顯!
大刀牛肝
本身很喜歡肝臟的食物,
無奈近期生豬供應有限,豬膶也受影響。
而看到餐牌的牛肝,馬上雙眼發光了!
牛肝,我來也。
切成一大片。難怪叫做<大刀牛肝>。
把大大塊牛肝跟蛋黃拌勻,然後調至細火,以慢煮來浸熟牛肝。
浸熟的牛肝,真是又軟又滑!
除了這几款肉類之外,其他都是植物類火鍋料。
在泰北之行,大都以蔬菜為主,少食肉。
而麻辣湯底的味道十足,肉類多少已不重要,配蔬菜類亦可。
白蘿蔔
薄身蘿蔔,在紅鍋裡煮至軟綿綿,吸盡精華,
再放在醋&麻油調料之中,真是好好味!
皇帝菜
芫茜
皇帝菜&芫茜
健康的青菜,See You tomorrow!
現炸豆皮
現炸的豆皮,即是炸腐竹/枝竹。
炸豆皮很強韌,久煮而不爛,豆味很濃。
拌黑醋麻油蒜蓉一流。
黃豆芽
黃豆芽
炸了黃豆製成的豆皮/腐竹, 再煮黃豆芽。
不禁想起<煮豆燃豆箕 豆在釜中泣> !
都是清淡系列非肉類的健康食品。
紅糖糍粑
甜能解辣。糍粑很硬身,要用多點牙力。
可是自己不大喜歡硬崛崛的食物!
唯有把糍粑放在紅鍋裡加熱變軟後再回到碟子裡,沾上紅糖。
鹹中有辣又帶甜的軟綿綿糍粑,
個人覺得:真美味!
加多寶
自己常常將加多寶和王老吉當作同一類飲品:
廣東涼茶版本的可口可樂,
有草本,有甜味,但没有那咖啡因!

回顧這個午餐,真是多菜少肉,感覺較健康。
而且可以訓練小米食辣,真期待帶小米到泰國食咖哩!
用膳期間,小米發現半島酒店頂樓有直昇機升降!
優惠券
皇帝菜
芫茜
2019-09-15 468 瀏覽
聽過「曉宇」好多次了,都是聽到他們的辣鍋好正,於是趁星期六去挑戰一下。午餐湯底是免費的!我選了,鴛鴦鍋- 番茄湯鍋+普通辣湯。.值得一提,這裡的環境非常地好,很舒服,高檔優雅,而且還看到海景呢。.先上一碗送的甜品,不錯。.我是能食辣的,但這個「普通」辣也真狠辣,在香港很少有真正令我有感覺的辣,「曉宇」是第一家了。.自製羅漢果(一渣$58)清新,有濃濃的羅漢果味,很適合食了辣來解辣。美國安格斯優質肥牛(一份$216,8片)很新鮮,香濃牛肉味,不是薄薄的而是有厚度的。曉宇手打三寶丸(一份,$96,共6粒)串鮮蝦(半份,$52,共4條)串著吃,很方便,肉是很紮實的,很新鮮。鮮蝦雲吞(半份,$32,共4粒)足料,每粒都有隻蝦。特色迷你燕餃 (半份,$38)細細粒,很特別,一口一粒剛剛好。食了那麼多肉,當然少不了菜:田園菜籃(半份,$42)有油麥菜、娃娃菜、皇帝菜、唐生菜鮮腐竹(一份,$36)藕片(一份,$32,12片).很relax 又好吃,期待下次再來!

午餐湯底是免費的!
我選了,鴛鴦鍋- 番茄湯鍋+普通辣湯。
鴛鴦鍋

先上一碗送的甜品,不錯。
甜品

自製羅漢果(一渣$58)
清新,有濃濃的羅漢果味,很適合食了辣來解辣。
羅漢果茶

美國安格斯優質肥牛(一份$216,8片)
很新鮮,香濃牛肉味,不是薄薄的而是有厚度的。
美國安格斯優質肥牛

曉宇手打三寶丸(一份,$96,共6粒)
曉宇手打三寶丸

串鮮蝦(半份,$52,共4條)
串著吃,很方便,肉是很紮實的,很新鮮。
串鮮蝦

鮮蝦雲吞(半份,$32,共4粒)
足料,每粒都有隻蝦。
鮮蝦雲吞

特色迷你燕餃 (半份,$38)
細細粒,很特別,一口一粒剛剛好。
特色迷你燕餃

食了那麼多肉,當然少不了菜:
蔬菜

田園菜籃(半份,$42)
有油麥菜、娃娃菜、皇帝菜、唐生菜
鮮腐竹(一份,$36)
藕片(一份,$32,12片)
藕片

很relax 又好吃,期待下次再來!
鴛鴦鍋
蔬菜
  • 美國安格斯肥牛
  • 糖水
2019-10-10 0 瀏覽
無敵海景啊,中午可以舒舒服服,冷氣中曬太陽兼食火鍋,爽。服務員先送一碗雪耳冰糖紅棗,話說先吃點甜,可以令麻辣火鍋更出味,又可以減少胃部不適。湯底揀了鴛鴦鍋山珍菌及普通麻辣,非常多不同的菌,初時麻辣湯不算濃,但越滾越辣越出味。第一次吃燕餃,非常濃郁豬肉味,一啖一粒,原來連餃子皮也用豬肉搓的,值得推介。嫰牛肉,已經預先調味,入口特別諗,好香牛味。大刀牛肝,也是已經調味,仲有生鵪鶉蛋,口感與一般的牛肝不同,煮5分鐘也不覺硬。安格斯肥牛,非常高質素,入口即溶。紫淮山不單止靚,而且特別甜。炸豆皮,熱辣辣脆卜卜,一定要快食。手打三寶的牛肉丸特別推介,好香芫荽味。鱔片夠肥。重慶耗兒魚中間一條大骨,好容易食。牛骨髓滑嘟嘟,好補骨膠原。乾貢菜非常爽口。欣賞服務員教我如何調配蒜蓉、蔥、麻油、豉油的重要性,殷勤態度值得一讚
無敵海景啊,中午可以舒舒服服,冷氣中曬太陽兼食火鍋,爽。

嫰牛肉,已經預先調味,入口特別諗,好香牛味。

安格斯肥牛,非常高質素,入口即溶。

紫淮山不單止靚,而且特別甜。

炸豆皮,熱辣辣脆卜卜,一定要快食。

手打三寶的牛肉丸特別推介,好香芫荽味。

鱔片夠肥。

重慶耗兒魚中間一條大骨,好容易食。

牛骨髓滑嘟嘟,好補骨膠原。

乾貢菜非常爽口。

2019-10-02 40 瀏覽
好難得今日放假。約左個舊公司同事。方便他返工時間。係他公司附近找間餐廳落腳。見到一幢大廈有仲好多食堂。於是找間高一些餐廳食。諗住好環境適合傾計。上到呢間麻辣火鍋店。個人未入到內部已感覺好舒坦。因爲一眼睇通晒成個餐廳之餘。亦不失窗外的環境及私聊到隔間。朋友點了兩個湯底。一個一定是麻辣湯底。麻辣俱全。有些人喜歡麻感7分。有一部份就喜愛辣感8分。本人就是後者。但餐廳個湯底好配合我口感。麻感是我接受到的程度。但辣鍋的成份更勝一籌。另外一邊是皮旦鍋。他們落的皮旦亦落不少。足足有兩隻半多。黃喉。呢款是我的喜愛菜式。爽口美味。脆滑入喉。那種食慾是源源不停鮮牛肉。餐廳特別的鮮牛肉。入口嫩滑。順喉暢胃。毛肚。正宗毛肚是黑色。亦証明新鮮不經加工。有心餐廳脆鯇魚片。新鮮美味。脆肉肉質。只有香港毛懂這種食法

鮮牛肉。餐廳特別的鮮牛肉。入口嫩滑。順喉暢胃。

毛肚。正宗毛肚是黑色。亦証明新鮮不經加工。有心餐廳

脆鯇魚片。新鮮美味。脆肉肉質。只有香港毛懂這種食法

2019-09-26
  • 鮮黃喉
2019-10-02 35 瀏覽
香港的夏天雖然很熱,但火鍋店依然經常高朋滿座,可想而知香港人愛食火鍋的瘋狂程度,而我也不例外。今天朋友帶我來到北京道的太子集團中心19樓「渝味曉宇重慶老火鍋」食lunch,因為lunch 免湯底費,較抵食。坐低不久,服務員先送上兩碗雪耳紅棗糖水,讓客人解解渴。我和朋友都不太食辣,所以叫了兩款不辣的湯底,分別是大骨滋補鍋(豬骨)和山珍菌湯鍋。重慶人喜歡吃辣,也喜歡吃濃味的食物,可能是這緣故,湯底比較鹹,味道超濃。 打邊爐除了湯底,食材要夠新鮮,因沒有加其他調味一齊煮,所以如果食材不新鮮,一食就知道。「渝味」的葷菜款式頗多,十大必點的名單內,我們點了三款,有肥牛、耗兒魚、苕粉,其他分別有手打蝦滑、三寶丸、迷你燕餃、菜肉雲吞、手工粗面線。雖然叫全份的價錢較抵,但是我們想試多些款式,所以全部是半份份量。《自製羅漢果茶》一渣 $58打邊爐都是偏熱,羅漢果茶就能清熱解暑,但個人認為偏甜,如果不落糖會更佳。

坐低不久,服務員先送上兩碗雪耳紅棗糖水,讓客人解解渴。

《自製羅漢果茶》一渣 $58

超級打邊爐粉絲又去打邊爐啦!今日去左尖沙咀食重慶火鍋!成日聽到渝味曉宇,今日終於試到!入到去坐低就梗係叫左個鍋先!我地叫左一個鴛鴦鍋,係番茄湯鍋拼重慶辣湯(介紹番佢既辣湯只有普通辣湯🌶🌶 /重慶辣湯🌶🌶🌶)最最最吸引既係佢既湯底係每一位計(38蚊/位)非常抵!醬料仲有教學,教你點整傳統蘸醬去打邊爐!火鍋配料叫左萵筍條、炸芋頭、蓮藕片、淮山條、鮮竹笙、曉宇嫩牛肉、美國安格斯優質肥牛、鮮龍躉片、新鮮鵝腸同埋桂花珊瑚蚌雙拼!超級豐富!佢地既火鍋配料可以半份,好岩兩個人去食,可以食到更多想食既野而又唔怕會食唔晒!佢張點餐紙每一樣食物既右下角都會有建議放落鍋需要煮幾耐既時間,真係非常窩心🧡蕃茄湯好清甜!重慶辣湯就不得了,夠晒辣,但辣得來又忍唔住要繼續食佢既辣!好正😋😋😋佢既蔬果全部都好新鮮!牛肉又夠滑!佢嘅新鮮鵝腸好爽,好有咬口!桂花珊瑚蚌同埋鮮龍躉片真係好鮮甜!飲品叫左自製洛神花茶(1渣),都建議如果食辣嘅話又唔想飲汽水,叫1渣野飲係最化算!打完邊爐就叫左一半份甜品,紅糖糍粑!熱辣辣,皮脆,入面就煙煙銀銀!好味👍🏽👍🏽我一定會再來食過!🤭🤭
2019-10-01 22 瀏覽
而家火鍋店真係太多,而且好多都主打麻辣湯底。呢間火鍋店下午都有得打邊爐,而且午市中免湯底,所以非常之抵。我哋叫咗好多嘢食,佢最好嘅係可以揀半分,試多啲唔同嘅嘢,埋單都係五百幾蚊,超值同好食!一去到店員就比雪耳糖水我哋潤一潤。我哋叫咗鴛鴦鍋底:一個係豬骨湯,一個麻辣湯。豬骨湯真材實料,入邊真係大大舊豬骨同埋有其他配料,麻辣湯底味道偏辣,可能我唔食得太辣,但係辣好香又過癮。海鮮叫咗廣島蠔,大大隻,而且creamy厚肉。肥牛味道有牛香,而且唔會太肥。黑豚豬肉夠薄夠好食。叫咗豬紅,放落麻辣湯唔錯。三寶丸有牛肉丸、墨魚丸及蝦丸,丸全部都好彈牙好新鮮。羊肉唔騷幾好味。蔬菜叫咗萵筍、淮山及貢菜,全部都好食。墨魚滑都新鮮彈牙,墨魚味好香。韭菜餃亦都餡靚,幾好食。呢間火鍋食物質素高,而且唔貴,推介!

海鮮叫咗廣島蠔,大大隻,而且creamy厚肉。

肥牛味道有牛香,而且唔會太肥。

黑豚豬肉夠薄夠好食。

叫咗豬紅,放落麻辣湯唔錯。
三寶丸有牛肉丸、墨魚丸及蝦丸,丸全部都好彈牙好新鮮。

羊肉唔騷幾好味。

蔬菜叫咗萵筍、淮山及貢菜,全部都好食。

墨魚滑都新鮮彈牙,墨魚味好香。

韭菜餃亦都餡靚,幾好食。

呢間火鍋食物質素高,而且唔貴,推介!
2019-09-29 24 瀏覽
同事介紹「渝味」火鍋。趁今日食晏有兩粒鐘。同珍珍去烚烚下午市有免費鍋底仲可以揀鴛鴦鍋。珍珍鍾意食辣。揀咗鴛鴦鍋。皮蛋香草鍋 X 重慶辣鍋我倆偏愛食辣鍋。越食越辣。越辣越愛美國桶肥蠔(全份)蠔肥大肥美。美國安格斯優質肥牛真係一分錢 一分貨。肉嫩味濃。最得我歡心脆鯇魚腩(左)白鱔(右)珍珍係🐟控。佢大讚白鱔。鮮甜爽口。平平無奇嘅烏冬。索哂d辣湯。就變得不平凡了。有個漂亮維港陪住我地烚烚下。味道提升不少幾乎全部食物都有分全份/半份。兩個人可以開心share。食得開心暢快。窩心
同事介紹「渝味」火鍋。趁今日食晏有兩粒鐘。同珍珍去烚烚下
午市有免費鍋底

仲可以揀鴛鴦鍋。
珍珍鍾意食辣。揀咗鴛鴦鍋。
皮蛋香草鍋 X 重慶辣鍋
我倆偏愛食辣鍋。越食越辣。越辣越愛
美國桶肥蠔(全份)
蠔肥大肥美。
美國安格斯優質肥牛
真係一分錢 一分貨。肉嫩味濃。最得我歡心
脆鯇魚腩(左)白鱔(右)
珍珍係🐟控。佢大讚白鱔。鮮甜爽口。
平平無奇嘅烏冬。索哂d辣湯。就變得不平凡了。