餐廳: 渝味曉宇重慶老火鍋
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-06-25 521 瀏覽
有疫情到而家一路都冇去過打邊爐,連冬天都過埋,近期情況好轉,決定要去滾一滾,止下心癮。朋友帶我嚟到太子集團中心,話有間重慶麻辣火鍋好過癮,午飯時段湯底仲要唔使錢,聽到都覺得吸引!𨋢門一打開,麻香同辣味已經撲鼻而來,侍應帶我哋到窗邊嘅位置,景觀十分開陽,邊行邊見到每台都有個麻辣火鍋,大家都食到面紅耳赤,一路索鼻一路係咁食! 依家好多餐廳都用Apps落單,呢間都唔例外,掃一掃QR code就會見到版面俾你揀湯底,麻辣係必點嘅,為咗試多啲唔同嘅味道,就叫咗個鴛鴦鍋,另一邊要大骨湯底。湯底一嚟到,麻辣味已經非常重,到湯滾開之後,麻辣味就更加犀利,食到鼻癢癢又心癢癢!另一邊廂大骨湯底清甜,可以中和返另一邊嘅辣味!食物選擇種類好多,我自己最鍾意就係呢度有半份嘅食物選擇,啱晒兩個人一齊嚟食,份量剛好又可以試多幾款唔同嘅嘢食!見到牆身貼咗期間限定鮮活海蟶同埋餐牌嘅桂花蚌試,大家淥嘅時候記得唔好放太耐,如果唔係縮水就唔好食,煮起兩樣都咁鮮甜,桂花蚌仲有爽口嘅感覺,讚!另外推介嘅係曉宇嫩牛肉,嚟到嘅時候已經睇得出牛肉新鮮度,放落湯底灼一灼,夾起點上醬汁,入口嫩滑又易咬開,仲好有牛肉味,呢個都係必點!打邊爐

打邊爐唔少得蝦滑,貪佢容易滾起又好味,呢度嘅蝦滑用手打到起晒膠,食落彈牙又有鮮蝦味,掂啊!

午市免湯底,仲可以對住呢個靚景慢慢打邊爐,仲要有半份食物叫,咁抵下次要帶埋媽咪嚟試先得!
2020-06-20
2020-06-18 760 瀏覽
今日放假就約咗個好耐冇見既朋友去烚吓烚吓,去咗試呢個重慶麻辣火鍋,一嚟到已經聞到好大陣麻辣味,充斥住鼻腔🤤好彩有預先訂座,嚟到已經有八成滿座😅(如果午市時間嚟,湯底仲會係免費,好抵食😍淨係比茶芥同醬料錢,每位$20再加一服務費🤗)仲有餐廳好貼心,每人都會有一條圍裙提供,可避免醬汁、火鍋湯底彈到👍🏻😅而離開既時候,接待處又會有薄荷糖可以清一清口腔👍🏻被安排入坐之後,店員每人奉上一碗雪耳紅棗糖水,好特別,第一次食火鍋係先食糖水打底先,先滋一滋潤🤪朋友唔係好食得辣,但又想過下辣癮,我哋點左個鴛鴦麻辣火鍋,另一邊係蕃茄濃湯做湯底😍 麻辣湯底果邊麻辣得嚟唔會好咸,辣得嚟好過癮,好適合涮肥牛,唔洗點醬料都已經好夠味🌶蕃茄濃湯湯底果邊,除左切片蕃茄之外,仲會有少量金菇,同埋我同朋友都一致認為蕃茄味可以再濃啲(蕃茄控無誤🍅😍)🌟美國安格斯優質肥牛 $119🌟值得一讚嘅係呢度所有火鍋配料都有半份咁落單,岩曬我哋眼闊頭窄嘅人,樣樣都想試,但又怕大太份;係呢度就可以試得多啲唔同既配料🤤肥牛係火鍋必點之一,牛肉肉質細嫩而不油膩,放係麻辣湯底果邊一流😍🌟現炸豆皮 $32🌟炸豆皮大大片,好滿足😍味道有啲似食緊響鈴
好彩有預先訂座,嚟到已經有八成滿座😅

🌟美國安格斯優質肥牛 $119🌟

🌟現炸豆皮 $32🌟

炸豆皮大大片,好滿足😍味道有啲似食緊響鈴,留意到點菜單上面有教係滾1分鐘就食得,涮大概1分鐘,口感更佳🤗

🌟手打墨魚滑 $46🌟

口感好彈牙,鮮味濃郁,充滿住墨魚本身既鮮味,上面仲有少量蟹籽做點綴🤤呢個墨魚滑可以再encore😍

🌟手打香菜牛肉滑 $42🌟

食落好似酒樓既牛肉球,係差了喼汁做醬料😂食落係有好香濃香菜味道,但又不會遮蓋了本身牛肉既香味🤗

🌟鮮活海蟶 $39🌟

季節限定 - 只有四月至八月提供;見到有半份可以點就點嚟試吓,又有驚喜😍好鮮甜,食落唔會有沙,好新鮮,大概涮5分鐘就食得🤗

2020-06-14 677 瀏覽
夏日炎炎。依然無阻打邊爐嘅興致。之前已經聽聞渝味曉宇好地道。今日終於一試。餐廳可以遠眺維港。可惜天氣不似預期。一坐底就送上糖水等食辣野前可以墊一墊個胃。夠細心。午市做緊免費鍋底。叫咗麻辣雜菌鴛鴦鍋。麻辣叫左少麻少辣。滿足到又想食麻辣又怕辣嘅人。雜菌湯有驚喜。入面有好多種唔同嘅菌類。飲落清得黎好香菇味。一啲都唔會口渴。叫左杯passion fruit corktail。係用新鮮passion fruit。有酒精成份不過唔重酒味。解麻辣一流。餐廳有好多普遍火鍋店都冇嘅火鍋配料。加上大部分野食都可以叫半份。所以叫左好多款配料。完全照顧到2口子。抵讚。蟶子好肥美好甜。不過有幾隻有少少沙。珊瑚蚌勁鮮甜。食得出超新鮮。絕對唔係雪藏貨。鮮鵝腸唔會太肥。不過個人就鍾意肥啲有番啲蘇味。鮮黃喉唔小心淥耐左都依然勁爽口。口感十分有趣。鮮炸腐皮冇油益味。淥幾秒吸晒啲湯。手打三寶丸好新鮮。唔會一陣酸味。啲蝦好爽口。嫩牛肉好淋滑。竹笙冬瓜都正常。鮮魚鰾為防有危險會上枱後幫忙剪開。不過略嫌有啲腥。冰豆腐纖維綿密。吸湯得黎唔會鞋口。迷你燕餃一口一粒。個皮有彈性。好香口。苕粉口感煙韌。同麻辣湯超夾。再加少少醋簡直一絕。
夏日炎炎。依然無阻打邊爐嘅興致。
之前已經聽聞渝味曉宇好地道。今日終於一試。
餐廳可以遠眺維港。可惜天氣不似預期。
一坐底就送上糖水等食辣野前可以墊一墊個胃。夠細心。

午市做緊免費鍋底。叫咗麻辣雜菌鴛鴦鍋。
麻辣叫左少麻少辣。滿足到又想食麻辣又怕辣嘅人。
雜菌湯有驚喜。入面有好多種唔同嘅菌類。
飲落清得黎好香菇味。一啲都唔會口渴。

有酒精成份不過唔重酒味。解麻辣一流。

餐廳有好多普遍火鍋店都冇嘅火鍋配料。
加上大部分野食都可以叫半份。所以叫左好多款配料。
完全照顧到2口子。抵讚。

蟶子好肥美好甜。不過有幾隻有少少沙。
珊瑚蚌勁鮮甜。食得出超新鮮。絕對唔係雪藏貨。

鮮鵝腸唔會太肥。不過個人就鍾意肥啲有番啲蘇味。
鮮黃喉唔小心淥耐左都依然勁爽口。口感十分有趣。

鮮炸腐皮冇油益味。淥幾秒吸晒啲湯。

手打三寶丸好新鮮。唔會一陣酸味。啲蝦好爽口。

嫩牛肉好淋滑。竹笙冬瓜都正常。
鮮魚鰾為防有危險會上枱後幫忙剪開。不過略嫌有啲腥。
冰豆腐纖維綿密。吸湯得黎唔會鞋口。
迷你燕餃一口一粒。個皮有彈性。好香口。

苕粉口感煙韌。同麻辣湯超夾。再加少少醋簡直一絕。

仲有好多野想試。可惜始終個胃有限。一定會再戰。

2020-06-07
  • 現炸豆皮
  • 曉宇手打三寶丸
  • 特色迷你燕餃
  • 鮮黃喉
  • 珊瑚蚌
2020-06-09 76 瀏覽
疫情關係半年冇出街打邊爐咁濟🍲5點前埋單免鍋底($39/位)就梗係要去食下過口癮😋-山珍菌拼普通大紅袍鍋🍲提提大家唔算好食得辣千其唔好加麻加辣小編手多加麻結果麻到冇知覺要撈起哂D麻辣籽🤣山珍菌推介😍好濃菇味岩哂唔食得辣既朋友😋-火鍋配料🍲⚠️有半份選擇麻辣牛肉 $42半份枱枱都有叫就叫半份試下🤣佢沾滿哂辣粉就算放入湯淥都唔會甩🤨味道好有重慶串燒味但係十級辣用菇湯淥都搞唔掂😂-功夫窩荀片 $22 半份解辣一流👍非常鮮甜食唔停口😋-時令聖子(4-8月) $39半份咁抵就叫黎試下!冇沙鮮甜多汁😋-大刀豬腰片$58 半份麻辣鍋係要食下肉藏🤣豬腰薄切灼一灼就食得爽口👍-特色迷你燕餃 $32半份迷你餃好特別🤣想試但又唔洗俾一大粒餃子塞爆個胃😂-包心魚丸 $59 一份🉐呢個係我每次都必點因為魚丸外皮煙韌彈牙入面有豬肉爆哂汁好好味😍😍-炸豆皮/薯粉/蝦滑/墨魚滑呢D麻辣火鍋必叫就唔多介紹😂
山珍菌拼普通大紅袍鍋🍲

• 現炸豆皮
  • 特色迷你燕餃
  • 功夫萵筍片
2020-06-07 912 瀏覽
之前新冠肺炎唔係好敢去打邊爐,呢段時間終於少咗本地確診,就心思思想同媽咪去尖沙咀行街順便食麻辣火鍋。呢間渝味曉宇重慶老火鍋好出名見OpenRice都好多好評,所以就決定去試一試。我哋晏晝就去咗,都已經有唔少人不過佢地方夠大,所以都唔使等位。佢嘅衛生做得好好,一入去已經安排好探熱,門口擺咗消毒液俾我哋消毒雙手,仲每人派一個膠袋仔用嚟入口罩食得放心。我哋叫咗個鴛鴦鍋,一邊係麻辣,辣度可以自己去選擇,呢樣都幾貼心,而另一邊我哋叫咗大骨滋補湯底。入邊本身都有少少蔬菜,見到有粟米同紅蘿蔔,仲有馬蹄。我哋叫咗幾款嘢食,一場嚟到,就試咗佢哋嘅招牌黃喉,淥既時候好快熟,而且咬落好爽脆。跟住叫左牛肝同牛肉擺入烚幾下之後,就已經變得好大塊,而且食得出好新鮮。跟住我哋見到牛骨髓就叫咗半份是一事佢口感好特別跑落去琳琳地而且係有少少creamy,充滿骨膠原。當然我哋亦都叫咗唔少蔬菜,包括我最愛嘅萵筍同海帶。比較特別既係苕粉,覺得咁有啲似大片版嘅紅薯粉,咬落去煙煙靱靱好有咬口,媽咪係咁大讚好食。最後買單兩個人大約食咗$600,雖然唔算話好平但性價比都高,因為環境好好,可以望到少少海景,而且服務態度都唔錯。一入去佢

最後買單兩個人大約食咗$600,雖然唔算話好平但性價比都高,因為環境好好,可以望到少少海景,而且服務態度都唔錯。一入去佢就一人送咗一碗銀耳糖水
  • 大骨滋補鴛鴦鍋
6天前 1 瀏覽
朋友一早已經想食麻辣火鍋,但我就要星期六先得閒,所以今日就約左朋友去尖沙咀到食餐廳非常細心會有圍裙,怕火鍋湯汁滴到件衫,仲有碗雪耳糖水,幫我地解辣,我地就叫左鴛鴦湯底,一邊係麻辣(辣得過癮),另一邊係番茄(酸酸甜甜好開胃)美國安格斯優質肥牛(半份)$119肥牛肥瘦適中,好有牛肉味黑豚腩肉(半份)$42食落感覺唔會覺得肥膩,肉質結實桂花蚌(半份)$66好似食緊魷魚咁,好爽口,但要注意時間,唔係就會變硬串鮮蝦(4隻)$52蝦肉非常新鮮,蝦頭仲要有膏美國桶肥蠔(2大隻)$69蠔超大隻,有我手掌咁大,超級肥美,食落飽滿多汁鮮活海蟶子(半份)$39每隻蟶子都細細粒,但唔會有腥味,味道鮮甜水餃(半份)$32皮薄唔會太厚粉,可以食到每口都係餡料手打蝦滑$46可以自己控制,放大粒d或者細粒d都得,蝦滑同蝦一樣咁彈牙白蘿蔔$16爽脆清甜,火鍋必備之選冬瓜$16吸哂湯汁,超級入味娃娃菜$18食火鍋,一定要食菜,可以解油膩

美國安格斯優質肥牛(半份)$119
肥牛肥瘦適中,好有牛肉味

黑豚腩肉(半份)$42
食落感覺唔會覺得肥膩,肉質結實

桂花蚌(半份)$66
好似食緊魷魚咁,好爽口,但要注意時間,唔係就會變硬

串鮮蝦(4隻)$52
蝦肉非常新鮮,蝦頭仲要有膏

美國桶肥蠔(2大隻)$69
蠔超大隻,有我手掌咁大,超級肥美,食落飽滿多汁

鮮活海蟶子(半份)$39
每隻蟶子都細細粒,但唔會有腥味,味道鮮甜

水餃(半份)$32
皮薄唔會太厚粉,可以食到每口都係餡料

手打蝦滑$46
可以自己控制,放大粒d或者細粒d都得,蝦滑同蝦一樣咁彈牙

白蘿蔔$16
爽脆清甜,火鍋必備之選

冬瓜$16
吸哂湯汁,超級入味

娃娃菜$18
火鍋,一定要食菜,可以解油膩

2020-07-24 8 瀏覽
第一次食午市 覺得好抵所以介紹下~首先,午市湯底做緊免費 已經慳左差唔多一百蚊黎叫野食yeah
我地叫左鴛鴦麻辣鍋 一如既往既色香味俱全豬骨湯好白好漲濃仲有好輕微藥膳味 飲得好舒服麻辣我地簡左正常辣度鮮鵝腸半份 $62
鵝腸落麻辣個邊 唔洗十秒就食得 掛滿麻辣湯
曉宇苕粉 一份 $52呢個係每次都必點 佢比一般寬粉仲要粗 口感好正 兩個人食一份都係岩岩好咋曉宇嫩牛肉 半份 $42半份都幾多 呢隻牛肉落麻辣個邊好食d白鱔半份 $46第一次點 有驚喜 處理得好 冇骨 爽口凍豆腐半份 $16又係必點 用佢黎索麻辣湯正到不得了美國安格斯優質肥牛 一份 $216女朋友至愛 我鐘意先擺係清湯再點一點麻辣湯黎食再點埋佢既油碟 perfect!餐廳環境乾淨 望到海景 中午食原來都幾舒服 小人d靜d安全d
第一次食午市 覺得好抵所以介紹下~
我地叫左鴛鴦麻辣鍋 一如既往既色香味俱全

凍豆腐半份 $16

又係必點 用佢黎索麻辣湯正到不得了
美國安格斯優質肥牛 一份 $216
女朋友至愛 我鐘意先擺係清湯再點一點麻辣湯黎食
再點埋佢既油碟 perfect!

朋友想食麻辣火鍋,我就推介食呢間渝味曉宇火鍋比佢,佢試完都大讚無介紹錯😘呢次湯底叫普通辣同蕃茄湯底,可惜滾起既時候蕃茄湯已被另一邊滲透左,最後變左辣蕃茄湯,但依然好好味😝配料方面:1️⃣鮮活海蟶:非常新鮮,入口爽口彈牙,好正2️⃣桂花蚌:鮮甜嫩滑,很有嚼口,必點!3️⃣羊肉片:油脂比例平均,羶味不算重,不錯!4️⃣牛骨髓:口感嫩滑而綿密,配麻辣湯一流!5️⃣紅糖糍粑:糯米外脆內軟,配上黑糖+黃豆粉,非常美味!

配料方面:
1️⃣鮮活海蟶:非常新鮮,入口爽口彈牙,好正

2️⃣桂花蚌:鮮甜嫩滑,很有嚼口,必點!

3️⃣羊肉片:油脂比例平均,羶味不算重,不錯!
4️⃣牛骨髓:口感嫩滑而綿密,配麻辣湯一流!

5️⃣紅糖糍粑:糯米外脆內軟,配上黑糖+黃豆粉,非常美味!
2020-06-29
  • 紅糖糍粑
  • 極品鵝腸
  • 桂花蚌
2020-07-01 58 瀏覽
愛吃麻辣的兩人去食麻辣火鍋午市湯底免費選了九宮格麻辣大紅鍋原來即係麻辣鍋,格數係無分別的湯底香,夠麻,夠辣,不鹹醬料有香油,蒜茸香蔥蘸左真係會令食物香d同無咁辣口重慶炸酥肉,脆而不油功夫萵筍片,功夫之重點原來係刀工和擺盤萵筍爽甜,放在麻辣鍋中不會吸油,我覺得是麻辣火鍋最佳蔬菜之選最愛麻辣湯配肉類吃得到麻辣香,羊肉卷唔會好羶但有羊味嫩牛肉非常嫩滑,無根三寶丸,有蝦丸,墨魚丸和牛丸新鮮爽口彈牙,墨魚丸真係有墨魚粒架!油條,充分吸收湯汁,好辣甜品紅糖冰粉,滑滑冰粉加上脆花生果仁炎熱既夏天食,真係透心涼又可以解辣紅糖糍粑,外脆內軟,口感煙韌大滿足的火鍋午餐
愛吃麻辣的兩人去食麻辣火鍋
午市湯底免費
選了九宮格麻辣大紅鍋
原來即係麻辣鍋,格數係無分別的
湯底香,夠麻,夠辣,不鹹

醬料有香油,蒜茸香蔥

蘸左真係會令食物香d同無咁辣口

重慶炸酥肉,脆而不油
功夫萵筍片,功夫之重點原來係刀工和擺盤

最愛麻辣湯配肉類
吃得到麻辣香,羊肉卷唔會好羶但有羊味
嫩牛肉非常嫩滑,無根

三寶丸,有蝦丸,墨魚丸和牛丸
新鮮爽口彈牙,墨魚丸真係有墨魚粒架!
油條,充分吸收湯汁,好辣

甜品紅糖冰粉,滑滑冰粉加上脆花生果仁
炎熱既夏天食,真係透心涼又可以解辣
紅糖糍粑,外脆內軟,口感煙韌
大滿足的火鍋午餐
  • 曉宇手打三寶丸
  • 功夫萵筍片
2020-06-30 61 瀏覽
午市火鍋免鍋底,上來吃個火鍋也不過份。最近意識到健康的重要性,先來三份蔬菜,唐生菜及皇帝菜分別$32,都夠新鮮好吃。竹笙($59)吸收了蕃茄湯的精華,非常鮮甜。現炸豆皮($59)我也是比較喜歡放蕃茄湯底,非常有咬口又吸收湯的精華。特色迷你燕餃($62)惹味又口感好,麻辣火鍋一流。鮮活海蟶($78)夠新鮮輕甜,一般很快就打開了。珊瑚蚌($129)足料新鮮又好吃,我很欣賞。牛心椗($59)也保持了一貫的水準,出色!這裏的環境真的很好呢!
午市火鍋免鍋底,上來吃個火鍋也不過份。

最近意識到健康的重要性,先來三份蔬菜,唐生菜皇帝菜分別$32,都夠新鮮好吃。竹笙($59)吸收了蕃茄湯的精華,非常鮮甜。

唐生菜
皇帝菜
竹笙

現炸豆皮
特色迷你燕餃
鮮活海蟶

珊瑚蚌
牛心椗

這裏的環境真的很好呢!
唐生菜
鮮活海蟶
珊瑚蚌
牛心椗
2020-06-30 41 瀏覽
想食麻辣鍋好耐, 朋友話呢間餐廳幾好味,於是就約左黎食呢間餐廳係樓上鋪, 一上到去已經感覺環境唔錯地方好光猛又乾淨, 仲要係19樓, 可以望到維港景!星期日下午時間, 都有好多人黎食揀左個鴛鴦鍋: 大骨滋補鍋同麻辣鍋, 有一大豬骨, 仲有蘿蔔, 粟米, 湯味濃郁; 麻辣嗰邊, 勁足料, 好多辣椒, 花椒係入面, 辣味同麻味好夾, 又刺激見到佢做緊, 海蟶既推廣, 所以就揀左一份, 果然冇揀錯, 滾左5分鐘, 咬落去仲有D脆既感覺, 仲有鮮味, 配麻辣又有另一番風味另外仲揀左美國安格斯肥牛: 牛肉味都幾濃, 油脂分佈幾平均鮮黃喉: 呢個又係必食, 口感好爽脆, 配醬油一流鮮蝦: 有四隻, 蝦都好新鮮呢間火鍋, 整體上都好高質, 環境食物都好滿意
想食麻辣鍋好耐, 朋友話呢間餐廳幾好味,
於是就約左黎食
呢間餐廳係樓上鋪, 一上到去已經感覺環境唔錯
地方好光猛又乾淨, 仲要係19樓, 可以望到維港景!

星期日下午時間, 都有好多人黎食

另外仲揀左美國安格斯肥牛: 牛肉味都幾濃, 油脂分佈幾平均

鮮黃喉: 呢個又係必食, 口感好爽脆, 配醬油一流

鮮蝦: 有四隻, 蝦都好新鮮

呢間火鍋, 整體上都好高質, 環境食物都好滿意
2020-06-28
  • 鮮黃喉
  • 紅棗雪耳糖水
  • 大骨滋補鍋
  • 海蟶
2020-06-30 49 瀏覽
提提大家記得訂位 無訂位等好耐星期二晚兩個無訂位 差唔多等一個鐘🤢仲要坐門口 不過2個人都係4人枱 打邊爐算啱啱好大 4個人都唔知點坐 留意咗一樣野 唔知點解唔係卡位既枱 全部有一半既位都係無得向後埃既木凳 好唔舒服 加上坐門口 好似背脊比人望住咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️一坐低會送碗熱糖水 可能因為等得耐🤣枱面上配料 香油 醋 蔥 都有齊 但指天椒芫荽就要問佢拎🌶而圍裙 口罩套 紙巾都有食物方面👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻季節限定既海蟶 $39半份😋😋😋😋有肉爽口 但記得唔好放麻辣湯底 會無咗鮮甜味 放落蕃茄湯就好好食 本來叫半份最後都加多半份 安格斯肥牛 $119半份👍🏻數量唔多 得十塊到 放落麻辣湯同蕃茄都好食 未去到特別靚 普普通通毛肚 $62半份🤢唔好食 好難趙 份量亦都好少 6塊度鮮鵝腸 $62 半份😋😋😋鵝腸唔會好快就縮到唔見 亦爽口 放兩邊湯底都好食鴨血 $42半份😋😋😋放落麻辣湯底好好食 食極都仲有 份量唔細 唔會太大陣味 其他都普普通通 不過記得落粉要撈 唔係就會痴底🤯🤯🤯🤯
提提大家記得訂位 無訂位等好耐

放落麻辣湯底好好食 食極都仲有 份量唔細
唔會太大陣味

其他都普普通通 不過記得落粉要撈 唔係就會痴底🤯🤯🤯🤯

2020-06-30 30 瀏覽
在香港,能夠吃到正宗的重慶火鍋,其實沒有太多地方,因為有不少火鍋店都已經根據香港人的口味,做了一些轉變,我自己特別鍾意呢間,因為佢依然保留着好正宗嘅重慶口味,再加上,佢呢一間餐廳係重慶嘅名店,所以特別鍾意嚟食。一入餐廳嘅時候,首先店員會送上一款甜品俾我哋食,是用來保護胃部的,因為接下來就會吃很辣的食物。我哋叫咗一個鴛鴦鍋底,因為同時間要照顧朋友唔食太辣。鴛鴦鍋底裏面包含着筒骨煲同埋麻辣口味。午餐嘅時候,呢度唔收湯底費,所以其實真係幾抵食。我哋叫咗半份手打丸,有墨魚丸、牛丸等等,由於係手打,所以質感同味道都非常好食😋,特別鍾意係佢個牛丸,平時出面食牛丸會覺好硬,但呢一度嘅牛丸係軟林林。再之後就係嚟食佢嘅魚標,店員會幫手剪開,放落湯度食,感覺上就好似花膠。再嚟我哋就點左個薯粉,薯粉非常粗,放落火鍋裏面食,連埋啲湯汁,放落個口入面,都真係幾好食。餐廳呢排做緊特價時令海鮮,海蟶,所以我哋都專程叫咗一份,都幾有鮮味。芋頭亦都OK。最後臨走嘅時候,我哋都特登叫咗一碗粉嚟食,感覺都不錯。

午餐嘅時候,呢度唔收湯底費,所以其實真係幾抵食。

芋頭亦都OK。

最後臨走嘅時候,我哋都特登叫咗一碗粉嚟食,感覺都不錯。

2020-06-06