黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2022-09-15 32 瀏覽
經過尖沙咀搵食,比店面的裝修吸引,成個感覺好日式,於是Walk-in ,好彩早到,剛好有最後兩枱位置。星期三Lady’s Night ,送一杯無酒精棉花糖茶飲品,甜甜的花茶味。點了波士頓龍蝦刺身,原隻龍蝦拆肉,連龍蝦頭擺盤,非常鮮甜,即叫即切!龍蝦刺身食完後,淨下的龍蝦頭用來弄石滑泡飯,龍蝦的鮮甜味完全比泡飯吸收,加上豆腐、節瓜、什菌等配料,清甜美味。睇Menu 見到日本啤酒拉麵個賣相幾特別,於是一試,原來係日式冷麵,無酒精的,在冷麵上加上忌廉,看上去很像啤酒,食落感覺上十分解暑,夏天必吃!天婦羅茄子燒,愛吃茄子的人必點,脆脆地甜甜地茄子燒到非常軟腍!兩杯飲品也非常好喝,不太甜很特別的蜜桃烏龍紅茶同北海道士多啤梨牛乳乳酸。

2022-09-14