2018-11-21
之前見佘詩曼介紹過呢間餐廳話好好味,於是同朋友特登去試下。好好彩避過左排隊高峰期,平時成日排長龍。我地坐吧台,可以望住廚師整野食。主廚係泰國人,識英文中文泰文,最深刻係佢對食物好有要求,每個菜式都會試味覺得ok 先上,對其他廚師都會好認真教同監督,成個廚房嘅人比我感覺都對食物有要求有熱誠!叫左招牌和牛麵、好出名嘅芒果糯米飯,兩樣都好好味!呢間餐廳真係值得encore!和牛麵和牛麵嘅湯底好濃郁,偏濃味,帶微辣,每個湯底都係一碗一碗咁煮,唔係好似出面咁一大煲煲好,味道好特別好香,真係得呢度先有。和牛方面牛肉味好重,而且肉質都幾嫩,好味。個麵仲有肉丸同咋豬皮,肉丸係自家製,好爽口、有肉汁、肉味好濃郁!好好味啊!豬皮趁佢脆脆嘅時候同麵一齊食都幾過癮有口感。麵偏幼身,有dd 似好幼嘅河粉,但係幾有彈性幾有口感,吸住d 湯汁,好濃郁~芒果糯米飯芒果即叫即批皮,廚師會試過d 芒果夠甜先會上菜,好有態度~半個芒果加熱辣辣糯米飯灑上脆脆同椰汁,真係好好味,d脆脆畫龍點睛,好有口感!椰子雪糕另外,佢地嘅奶茶雪糕都係超級好味!好creamy 奶茶味好濃郁!真係停唔到口!仲有太多野想試,睇嚟要嚟多幾次!
和牛麵
和牛方面牛肉味好重,而且肉質都幾嫩,好味。
芒果糯米飯
芒果即叫即批皮,廚師會試過d 芒果夠甜先會上菜,好有態度~
椰子雪糕
仲有太多野想試,睇嚟要嚟多幾次!