2020-03-26 495 瀏覽
荃灣不嬲多嘢食唔駛講,可以食到各色各樣嘅美食夠晒方便,是日約咗好友係荃灣廣場呢間老媽拌麵聚餐順便品嚐一餐台式美食,點知好友突然有事來唔到唯有自己一個人開餐,呢度主打拌麵係台灣嘅地道風味美食之一,餐牌上仲有一系列地道小食俾大家選擇,點啱心水係QR code 落單,而我就比較喜歡呢款限定麻辣老鍋麵有我最喜歡食嘅肥牛,至於麵底係用咗關廟麵專門店,平時行開759或者大型超市都會買得到呢款刀削麵再點多一款小食台式十三香滷味嘅滷牛筋,入口肉質柔嫰有嚼勁,食到啖啖滷水香味接住係麻辣老鍋麵,眼見肥牛份量十足,而且可以免費加麵底很定食得飽滿先飲啖香濃麻辣湯底刺激一下味蕾再配肥美嘅肥牛一邊食刀削麵寬麵特別滋味,又逐一品嚐埋其他配料,地道台式麻辣鴨血香滑又惹味香脆響鈴吸收湯汁精華,仲有兩粒爽彈墨魚汁豬肉丸最後襯番杯老媽黑糖珍珠鮮奶,飲落特別香滑又食到QQ黑糖珍珠咁至一餐完美台灣美食。
先飲啖香濃麻辣湯底刺激一下味蕾
香脆響鈴吸收湯汁精華
,仲有兩粒爽彈墨魚汁豬肉丸
  • 滷牛筋
  • 麻辣老鍋麵