2021-07-01 81 瀏覽
星期五happy Friday就梗係要約好朋友食好野啦D個朋友就係奧海城返工既早收工既我梗係就下佢啦, 佢就介紹左D間慶記食上海野比我睇門面就知係新派D既上海野啦, 門面光鮮入面環境都唔錯, 都幾岩傾計小籠包咁食上海野必點就一定係小籠包, D度的睇落都唔錯, 食落個皮都幾薄, 但入面都包到唔少既湯汁, 又幾正宗幾好味紅油抄手我地另外都叫左紅油抄手, 抄手者, 雲吞也, 仲要係菜肉雲吞, 配上佢既既辣油, 又幾開胃, 幾正喎擔擔面擔擔面係用撈面既形式做出黎, 出面唔係冇, 但唔多, 對上一次我係重慶食撈既擔擔面真係正, D度既撈既擔擔面都冇令我失望, 辣度有就返香港人, 但佢既香味仲保留到, 我覺得係必點的排骨菜飯菜飯上面仲可以有肉燥, 兩樣我都鐘意正呀, 排骨炸得香脆, 但又保持到肉汁, 正呀總結估唔到D度既上海菜又好味又正宗, 下次搵D個朋友食飯可以試下佢其他野
星期五happy Friday就梗係要約好朋友食好野啦
D個朋友就係奧海城返工既
早收工既我梗係就下佢啦, 佢就介紹左D間慶記食上海野比我
睇門面就知係新派D既上海野啦, 門面光鮮
入面環境都唔錯, 都幾岩傾計

小籠包

紅油抄手