2021-09-09 35 瀏覽
聽朋友講呢間韓國餐廳又正宗、Cp值高,今日放假專特嚟試下。上到二樓,見到一隻好大嘅熊放係招牌前面。餐廳門口有一大幅心鎖牆,同埋有個郵筒可以寄信俾未來嘅自己,入到去更加浪漫,有好多星星吊燈,氣氛十足。🥰我地兩個人叫咗海鮮炒年糕、海鮮煎餅同埋兩杯梳打,超級飽!😋海鮮炒年糕🍲嚟到嘅時候有一隻好大隻嘅炸魷魚,店員會剪開一嚿嚿,之後先會開火。海鮮當然唔止一隻大炸魷魚,仲有蜆、魚糕、蝦、年糕,鍋嘅側邊仲有芝士、菠蘿、紫菜飯、泡菜,非常豐富。炸魷魚非常好食,加埋韓國醬汁同埋拉絲芝士,甜甜地又夠辣,炸衣非常薄,而且好脆,就算食到最後都係可以keep到脆脆地。海鮮煎餅🍤超大份!呢個海鮮煎餅比較厚,但絕對唔係粉多,而係有好多嘅餡料,有蝦、魷魚、青椒紅椒絲等等,煎得非常脆口,而且唔會油膩,加埋韓國醬汁口味更加好食!Mango Ade (non-alcohol)🍹甜甜地嘅梳打,而且有啲芒果茸,冰冰涼涼,配辣海鮮鍋又可以解辣。Mojito Ade (non-alcohol)🍹可以見到杯入面放咗好多薄荷葉,感覺非常清新,如果你係薄荷愛好者,絕對會鍾意呢一杯。
聽朋友講呢間韓國餐廳又正宗、Cp值高,今日放假專特嚟試下。

我地兩個人叫咗海鮮炒年糕、海鮮煎餅同埋兩杯梳打,超級飽!😋

海鮮炒年糕🍲

海鮮煎餅🍤