2019-12-01
抵食平民西餐廳 - 大埔太和Pattern 🖤以佢嘅價錢黎講,佢嘅食物水準都算高質。🍴板燒羊西冷配意粉沙律 $82 (包飲品)同正堂西餐廳一樣,佢會問你要幾成熟。不過好認真咁講,大部分平價店舖(尤其係lunch呢d繁忙時間),你講幾多成熟都基本長等如冇講過個一樣,出到黎都係Well some 😭 但 Pattern又唔係喎👍🏼👍🏼 我話五成佢真係比左五成我。羊味好香濃,冇咩筋,唔韌口。一份有三大舊,三舊裏面都只係得小小位相對難咬,一刀就能夠切開。意粉煮得好好味,蕃茄着唔會過甜,軟硬適中。沙律普通可以略過唔講。🍴一口和牛香蒜意粉 $62同樣,佢個意粉質地真係好唔錯,怎至呢度菜比個羊西冷更好味。蒜蓉大大粒。唯一小小失色就係和牛有小小熟得濟。但講真一粒粒嘅牛又確實好難控制佢嘅生熟度。🍴蜜糖芥末雞翼好香,普通honey mustard 味。ok的👍🏼 個皮小小脆,蜜糖味較重,冇雪味,小辣。食到最後埋單,老闆比左幾個膠幣比我。原來每食夠$50就會可以換領到一個膠幣,比你係出面扭蛋。每個蛋殼裏面都有一至兩張大富翁錢契貼紙(好似印花咁)。 儲齊一行嘅大富翁貼紙可以換領都款指定小食☺️ 好得意。P.S
以佢嘅價錢黎講,佢嘅食物水準都算高質。
🍴板燒羊西冷配意粉沙律 $82 (包飲品)
意粉煮得好好味,蕃茄着唔會過甜,軟硬適中。
沙律普通可以略過唔講。
🍴一口和牛香蒜意粉 $62
🍴蜜糖芥末雞翼
P.S. Pattern支持環保,凍飲係用不鏽鋼飲筒的。
地址: Pattern (太和)
太和大埔太和路15號太和中心13號地舖
#黃色經濟圈