2025-05-17
20/3/2025📍Pattern話說我哋冇諗住要係呢間餐廳食野 而係佢隔離果間Polaris 但跟住google map行到果頭 見到呢間個名都係P開頭 我哋兩個就盲中中咁衝咗入去😀直到坐低咗 睇咗陣menu先覺得唔對路 望下餐廳名 再望下OpenRice 先發覺去錯地方不過我哋都照係度食 因為唔想行翻出去咁尷尬😂最後揀咗個2人自選晚餐($270) 包咗四樣野食同兩杯野飲⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨焗芝士肉醬茄子估唔到茄子係切開一件件嘅 叫做有啲擺盤🤣焗得唔算好腍 但同芝士肉醬幾夾✨香脆粗薯條正常啦 點茄汁食都ok ✨一口牛香蒜意粉蒜味好香 意粉軟硬適中 炒得夠乾身 幾好食😋牛肉好細粒 份量唔多 同蒜味好夾不過唔鍾意佢加埋啲彩椒落去炒 ✨雜錦海鮮薄餅餅底係薄脆style 餡料鋪得幾均勻 有啲蝦、蜆、魷魚、彩椒(又係佢)不過主要都係食到千島醬味 都係普普通通啦😌⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯最後埋單$226(冇加一)呢度係果種舊式樓上cafe嘅feel 野食嘅種類好雜 仲有啲茶記雜扒餐😂所以都冇咩expectation㗎啦推薦指數🌟:3/5📍太和大埔太和路15號太和
📍Pattern
不過唔鍾意佢加埋啲彩椒落去炒
✨雜錦海鮮薄餅
餅底係薄脆style 餡料鋪得幾均勻
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單$226(冇加一)
呢度係果種舊式樓上cafe嘅feel
野食嘅種類好雜 仲有啲茶記雜扒餐😂