黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-10-15 3510 瀏覽
年年黎到到呢個月份,一定會去返轉日本,可惜今年無望,魚生癮真係令人好難頂,朋友介紹尖沙咀呢間餐廳話可以帶返我去大阪黑門,急不及待捉埋老公一齊嚟試吓!一入餐廳係佢嘅裝修就已經好有日本feel,連poster吊飾都用円黎標價,感覺so good!呢度有唔少丼飯、刺身、燒物揀,仲有我最鍾意最鍾意嘅甲羅燒添啊,必點必點!再望下黑門三色丼 ,又係我最愛,一份唔該!吊咗咁耐癮,當然要點返啲刺身,點左真鯛、油金魚、同鮑魚!真鯛清鮮甜美,油甘魚肉柔嫩細滑,鮑魚片片薄切彈牙,款款都咁好食!甲羅燒同龍蝦海鮮湯由店員展示未煮嘅模樣,再入廚房幫客人處理,再拎出嚟嘅時候已經係香噴噴熱辣辣!餐廳特意配上餅乾,感覺上冇咁膩,但我都係鍾意一整羹放入口,感受濃厚蟹膏香味!黑門令龍蝦煮海鮮有肥嘟嘟嘅蠔肉,仲有彈牙嘅八爪魚,記得要配埋啖湯一齊食,極濃郁嘅龍蝦湯底,將海鮮味道帶上另一層次!黎得食日本野就要食到大滿足,就要多一份帆立貝伴魚子醬同大漁魚子醬脆脆包!帆立貝用紫菜包住,連同魚子醬一口送入口中!帶子散發著炙燒嘅香味,連同脆口嘅紫菜同矜貴嘅魚子醬食口感一流!魚子醬脆脆包呢個fusion菜夠特別,細細塊嘅脆脆包面,係大堆頭

黎得食日本野就要食到大滿足,就要多一份帆立貝伴魚子醬同大漁魚子醬脆脆包!帆立貝用紫菜包住,連同魚子醬一口送入口中!帶子散發著炙燒嘅香味,連同脆口嘅紫菜同矜貴嘅魚子醬食口感一流!魚子醬脆脆包呢個fusion菜夠特別,細細塊嘅脆脆包面,係大堆頭嘅刺身材料,有海老,吞拿魚茸,蟹子,仲有魚子醬,真係視覺味覺嘅大滿足!

最豐富最豐富嘅莫過於呢個黑門令三色丼,一邊抺上吞拿魚茸,一邊抹蟹肉蟹膏,中間堆滿咬開卜卜聲嘅魚子同埋鮮甜美味嘅海膽,真係好似入左去黑門市場,食到滿口刺身新鮮甜美嘅感覺!