2023-11-27
放工後又約了女朋友去 shopping. 這裡食肆不少. 我們獨愛歐陸餐廳.The Point, 好西化, 有特大水吧, 富歐陸色彩.門面高尚, 座位悠閒 零侷促. 又面對商場有氣氛大家入座, 先飲杯水. 女朋友和我都志趣相同, 可以叫 Set Dinner 大家分嚐. 食物滿意.點套餐, 非酒精飲品有半價, 首選 Mocktail, 我要 Green Point , (鳳梨蘇打汁) 口感清新怡人, 以鳳梨蘇打湖水綠色, 幾靚. 女朋友 要 Fruit Punch (什果賓治) , 果味較濃, 最適合我高貴, 優雅又有氣質的女朋友.頭盤兩款, 可以分嚐. Daily Salad 是日沙律, Lobster Bisque 龍蝦湯 . 新鮮沙律菜, 配合胡麻醬, 芝士麵包粒, 好食. Lobster Bisque 龍蝦湯, 是一道勁多材料和時間餚製而成的, 濃稠的質感, 龍蝦味口感突出. 9 " Pizza : Sausage & Ricotta Pizza 意大利香腸裡哥特芝士披薩, 上檯熱騰騰, 大大個, 夠
Daily Salad 是日沙律
Lobster Bisque 龍蝦湯
9 " Pizza, Sausage & Ricotta Pizza 意大利香腸裡哥特芝士披薩
Buffalo Wings (4 pcs) 水牛城雞翼
半隻烤春雞 Half Roasted Spring Chicken
餐茶 ~ 熱檸茶